11.06-13.06 Jobbehelg

Fredag hadde vi vaske- og ryddedag ombord i kystlagets kutter Straumingen. I løpet av vinteren har det vært gjort en del reparasjonsarbeider ombord og det er blitt mye rot og skitt. 4. juli starter turen som vertsbåt for innspilling av vår del av TV-serien Norskekysten og Dag Lindebjerg og hans TV-team mønstrer på. Da må alt være i orden ombord. Matrosen tok Amica II til Brakstad, der arbeidet skulle foregå. Greit å ha med seg sin egen køye, slik at en slipper å dra hjem mellom øktene. Jobbinga ombord i Straumingen kan dere lese om i Straumingens egen blogg. Etter at arbeidet var unnagjort var det først «avbordingsdram» Den første drammen gikk til båten. Det nynatede dekket ble dynket i en hel flaske med Gilde Taffel Akevit. Deretter fikk båtbyggeren og dugnadsgjengen sin velfortjente dram. Alle fikk tildelt sitt glass, de som av en eller annen grunn valgte å ikke drikke den selv, donerte den til båten. Etterpå var det felles bespisning. På menyen stod det nydelig baccalao med dertil egnet drikke :drink:

Leder i Jøa kystlag og skipper på Straumingen deler raust ut drikkevarere til båt og folk, mens han gratulerer båt og «eiere» med godt utført arbeide. Kvelden ble avsluttet med et besøk ombord i Collin Archer skøyta «Hlidskjalf» som for tiden også har hjemmehavn på Brakstad. Det ble etterhvert en stille og rolig natt ved gjestekaia ombord i egen båt.

Lørdag 12. juli var Kystens dag og vi våknet til et nydelig vær og det ble etterhvert liv og røre på Brakstad.

Her er det «Selma», forøvrig en baatplassenbåt med egen blogg her på baatplassen, som legger ut på tur med en masse glade barn som skal ut til Bølet for å kose seg. Brakstad er et yndet utfartssted for forskjellige grupper av barn og voksne fra omegn, som vil kose seg ute i det fri. Disse barna hadde teltleir ikke langt unna.

Ikke overfyllt til trengsel, men noen båter ble det da etterhvert og været var det ingen ting å si på. Ombord i Straumingen hadde vi salg av vafler og kaffe og omvisning på den nyoppussede Straumingen og de andre gammelbåtene på hamna. Ellers var det maritime aktiviteter av «ymse slag» for store og små.

Badeliv ble det også, for de aller tøffeste, mens andre fortrakk å holde seg tørre og heller satset på f. eks. roknappen. Rederinnen hadde imidlertid Pøbbvakt og ikke tid til å springe rundt med kamera.

Noen hadde også lagt turen til Brakstad landeveien, enten pr. bil eller til sykkel eller til fots. Det er godt å kunne stikke innom på Pøbben for å leske strupen med kalde forfriskninger i det gode sommerværet.

Godværet varte helt til feiringa av Kystens dag var over, da kom den velkjente kalde nordavinden tilbake og folk begynte å forlate området.

Da rederinnen gikk på kveldsvakten på Pøbben, dro også Amica II hjem til Seierstad. Det lå fremdeles tre båter igjen ved kaia og et par nye kom til, så i tillegg til noen som kom landveien, ble det en trivelig pøbbkveld denne kvelden også.

«Når godt folk skjenker kan godt folk drikke» er Pøbbens motto.

Ella