09.07-10.09.10 Fjærangen

Fredagen kom med nydelig vær og heldige meg hadde panlagt å avspasere denne dagen. Etter frokost avtalte vi med Klompen og Jupiter at vi skulle finne oss en ankringsplass inne i Fjærangen.

Jupiter og Amica II kruset i 4-5 knop innover Follafjorden, mens Klompen var ute på et lite fraktoppdrag.

Så er vi kommet til Smineset og kan begi oss inn under broen og inn i fjordarmen som heter Fjærangen. Vi tok en runde for å finne en fin plass.

Da vi var i ferd med å kaste ankerene kom også Klompen.

Rederen til Jupiter ror ut et par dregger bak oss.

Så drar rederen og 3. matrosen til Jupiter ut på matauk og jammen fikk de 7 flotte torsker noen få meter bak båtene. Kveldsmaten var sikret.

Rederparet til Jupiter :drink:

Rederinnen til Klompen og rederen til Amica II ser ut til å ha det trivelig.

Noen testet til og med badevannet. Temperaturen var faktisk ikke så aller verst (iflg. Sofie) måleren på ekkoloddet viste 17,5 gr.

Kveldsmaten ble inntatt på et lite skjær like ved ankringplassen. Her ser vi båtene fra skjæret.

Rederinnene har plassert seg på toppen av skjæret og sitter og venter på servering. På menyen stod det grillet torsk med mye godt tilbehør. Nyyyydelig!

Det ser nesten ut som et bilde fra et stille fjellvann, men det er faktisk sjø vi ser.

Rederparene til Klompen og Jupiter

Etterhvert ble den trønderske knotten litt plagsom og en delegasjon ble sendt ut for å hente ved, slik at vi kunne lage bål.

Med god hjelp fra peispuster Sofie har rederen til Klompen fått fyr på bålet.

Det ble sengetid for noen av oss, og vi dro tilbake til båtene. Mens vi beundret denne utsikten, ble ble kvelden avsluttet med en liten :cheers_wine: på bakdekket på Klompen.

Lørdag morgen våknet vi til sydvest kuling og regn. Dagen ble for det meste tilbragt i båtene med småsysler som strikking, lesing og spørrekonkuranser. I tillegg syslet rederne med litt vedlikehold ombord i båtene, mens vi ventet på at kulingen skulle gi seg.

Ved 19-tida kastet vi loss og begav oss utover Follafjorden. De andre først og Amica II haltende bak med en smånervøs rederinne som var nokså spent på om når panikken ville komme :sweat: Det gikk imidlertid utrolig bra. De andre er jo så flinke til å ta vare på meg og ta hensyn til mine nærvøse tendenser.

Klompen var til og med ute på et lite bergingsoppdrag på turen. De oppdaget en gummibåt flytende opp ned. Det ble imidlertid raskt klart at det ikke var mennesker der og at båten hadde slitt seg. Den hadde med seg en av rekkestøttene fra moderskipet. De tok den på slep ut fjorden og inn til Abelvær. Da vi kom dit, ble redningsskøyta Harald V kontaktet og de kunne raskt konstantere at den tilhørte en båt de hadde assistert tidligere på dagen. Eieren ble kontaktet og Klompen venter nå spent på finnerlønn.

Kvelden ble tilbragt i gjestehavna i Abelvær, med kveldskos og ludo i aktersalongen på Jupiter.

Ella og Geir