02.01.11 Årets første besøk ombord

Plutselig er julehøytiden over, matrosene har forlatt rederiet igjen og rederne må tilbake til hverdagen. I løpet av det siste døgnet har det snødd ganske kraftig her på ”utsatte steder” og etter at snøryddiga var unnagjort rundt husene, var det tid for å ta med seg koster og spader til havna for å rydde adkomsten til Amica II.

Rederen jobber med snøskuffa, mens rederinnen må ta den tunge jobben det er å springe rundt med kamera

På båten var det imidlertid ikke så mye snø, så det ble til at vi kostet av kalesjen og dollbordene bakover, slik at det blir greit å komme seg om bord. På cabintaket og fordekket lot vi snøen ligge. Så lenge det ikke er for mye, er det fin isolasjon. Inne i båten var alt som det skulle være. Det har vært noen dager med temperaturer opp mot 0 og beholderen på avfukteren var nesten full. Den virker utrolig godt, selv ved lave temperaturer.

Før vi satte kursen hjemover,leste vi av timeteller og strømmåler:

Timetelleren stod på 1517,1 og viste at motoren har gått 168,6 timer i 2010
Strømmåleren stod på 1509 og viser at vi har brukt 1400 kilowattimer i 2010
En opptelling viser at vi har sovet 46 netter ombord siden det forrige årsskiftet.

Ella