29.06.11 Lekkasje igjenOnsdag jobbet rederen ombord mens rederinnen var på kontoret, og vips hadde hun fått ny led leselampe ved køya

Om kvelden var det arbeidsmøte på Pøbben og i det gode sommerværet fallt vi for fristelsen og begav oss dit sjøveien.

I dorgefart rundet vi Fosnesodden og begav oss inn i Brakstadsundet. Vi nøt ettermiddagen og koste oss med hver vår is da rederen ble var en merkelig lyd fra byssa og tittet bakover :headbang:

Han oppdaget at teppet i dørken lå og fløt og vannet tytet ut av skapet i byssa. Han slo straks av trykkvannspumpa og åpnet skapdørene og der var det temmelig fuktig.

Det viste seg at koplingen på slangen til blandebatteriet hadde gått fra hverandre og vannet randt rett ned i skapet.

Inne i skapet var det kopper og kar, mat og papptallerkener, servietter osv. som lå og fløt :diving: Det var bare å gå i gang å tømme skapet og øse og tørke opp vannet. Helmut fikk styre skuta mens vi fikk ut det meste av vannet på turen inn til Brakstad. Da vi kom dit måtte rederinnen gå på møte, mens rederen tørket opp resten av vannet og koplet sammen rørene igjen, håper det holder denne gangen. Han har snart gått over alle koplinger på ferskvannet nå.

Dette fortjente vi virkelig etter at jobben var gjort.

3 gjestebåter ved kai.

mens Siglurð legger ut på onsdagssegling.

og andre tar årene fatt.

Vi derimot valgte å stå over segling og tok heller en hyggelig prat på Pøbben,

før vi satte kursen heimover og kastet oss over vannsølet vårt igjen. Heldigvis hadde mye av maten plast under pappembalasjen, så det klarte vi å berge, men vi måtte kaste alt av papptallerkener og sevietter.

Disse eskene måtte vi imidlertid legge til tørk, for her står oppskrifta på kakene utenpå eskene. Innholdet i disse var også pakket i plast :clap:

Ca. en time før midnatt var vi tilbake i båsen vår og nå med nyvasket skap i byssa og bare rene kopper så får vi se hvor lenge det holder seg tørt denne gangen.

Rederen er nå reist på jobb og rederinnen skal prøve å gjøre båten mest mulig klar til vi legger ut på neste tur, som blir i slutten av juli.

Ella og Geir