18.03.12 Endelig på sjøen igjen.

Midt i uka ringte broderen med den etterlengtede beskjeden om at Amica II var klar for sjøsetting, men :headbang: værgudene var slettes ikke med oss. Med dystre værmeldinger hadde vi egentlig gitt opp å få henne på sjøen denne helga, men lillebror hadde ikke helt gitt opp og plutselig stilnet vinden. En titt på den oppdaterte værmeldinga viste at kveldens kuling var avlyst. Med ett så alt lysere ut og lillebror klarte med et par telefoner å få mobilisert både kranfører og hjelpesmann, selv om det var søndag ettermiddag. Litt særbehandling må vel storesøster kunne få :saint:

Sjøsettingen gikk helt etter planen, ingen problemer når en har profesjonelle til å utføre jobben. Amica II gled sakte, rolig og lydløst ned mot havoverflata, bare med en liten stopp, slik at rederen kunne entre skuta og bli med de siste par meterene før kjølen brøt vannskorpa. Takk til Kalle og kranføreren for at de stillte opp for å hjelpe oss på en søndag. Så vidt vi kunne registrere var alt som det skulle denne gangen, ikke en dråpe vann å se noe sted.

Etter å ha gått over alle gjennomføringene sammen med verksmesteren valgte imidlertid rederen å tilbringe kvelden og natta ombord, for å rydde og forsikre seg om at alt var i orden før han satte kursen hjemover. Rederinnen måtte imidlertid begi seg hjemover landeveien. Bilen måtte også være med hjem. Så er det bare å vente på et avlangt brev i posten, med store tall på. Har en først anskaffet seg båt, trenger en aldri mer å lure på hva en skal bruke de surt opptjente pengene på kontoen til.

Tror jeg tar meg en :cheers_wine: mens jeg venter på at vår kjære venninne (Amica er italiensk for venninne) skal ankomme hjemmehavna.

19.03.2012:

Kan melde om at Amica II ankom hjemmehavna ved 07.30-tida i dag tidlig etter en rolig seilas i noe tungsjø. Alt så ut til å virke helt etter oppskriften. Nå gjenstår det bare å vaske bort en del fingermerker og andre merker etter oppholdet ved Rørvik Marina, før vi kan kose oss ombord igjen.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *