29.06.12 Feriestart

Vi mønstret på Amica II allerede torsdag kveld, selv om rederinnen måtte vise seg på jobben noen timer på fredag. Etter arbeidstid var vi imidlertid raske til å løse tampene og begi oss ut fra hjemmehavna med kurs for Helgeland. Det var flott vær med litt vind fra sørøst. Vinden økte på utover ettermiddagen, så vi ble enige om å ta første stoppen på Leka.

På enden av gjestekaia ventet en ledig plass på oss. Det blåste friskt fra kaia, men heldgvis sto et par hyggelige seilerer klare til å ta i mot fortøyningene og vi kunne legge til uten problemer. Vi ble liggende der en times tid, før det ankom en ny båt også dette en seilbåt. Ettersom det er litt enklere for oss å manøvrere i vinden, tilbød vi oss å flytte innover på kaia, slik ar seibåten kunne få vår plass ytterst på kaia.

Det gikk problemfitt å få buksert Amica II innover i havna og alle ble fornøyde med sine plasser :clap:

Hurtigruta passerer Leka, mens Lekaferja er på tur inn til ferjekaia på Skei. I bakgrunn ser vi Heilhornet.

Etter flyttingen ble det bakt laks tilberedt i Omniaovnen og etter maten ble det en liten trimtur. Tilbake fra trimturen oppdaget vi at Lillan var på tur inn på havna. Vi slo av en liten prat og avtalte at de skulle avlegge oss et besøk litt senere på kvelden.

Ella