16.07-20.07.2012 Fremdeles ferie

På tide å oppdatere bloggen litt.

Vi ble liggende på Rørvik fra lørdag kveld til tirsdag kveld. Dagene ble brukt til avslapning, litt shopping og litt familiebesøk.

Amicas 1. matros er på seiltur og også de gjorde en liten stopp på Rørvik. De hadde krysset i motvind hele mandagen og ankom Rørvik på mandag kveld. De er 2 gutter og 3 jenter ombord, 4 nybegynnere og en erfaren skipper og lærer. De fortsatte videre på tirsdag ettermiddag og vi har fått melding om at de har hatt en fin seilas videre mot målet som er Ålesund.

Tirsdag formiddag ble vi enige om at vi trengte litt mosjon og bagav oss ut på sykkeltur. Her er vi på tur over Dovre (Rørviks Dovre) Fra barndommen husker jeg dette stedet som et myrområde nesten uten vegetasjon, noe som kunne minne litt om Dovrefjell og det er nok det navnet stammmer fra. Nå er området gjengrodd av busker og utsikten nesten borte.

På turen stakk vi også innom rederinnens barndomshjem, som nå eies av min lillebror. Der ble det kaffe og is før ferden gikk tilbake til Rørvik igjen.

Tirsdag kveld stilnet vinden før sørvest og vi valgte å sette kursen hjemover. Her er vi på tur gjennom Måsskjærleia, der går en bare om en er kjent og vet hvor hver enkelt grunne ligger.

Kvelden ble tilbrakt på Brakstad. Det var utrolig godt på få seg en halvliter fatøl, av eget glass igjen :cheers:

Vi hadde omtrent tom dieseltank og dro til Seierstad for å bunkre. Det viste seg imidlertid at dieselpumpa var ute av funksjon, så det ble namsostur på oss på onsdagen.

Onsdag kveld ble tilbrakt i Nufsfjord Havanna. En nydelig stille kveld med fisk som spratt rundt båten og rederinnen klarte nesten ikke å styre fiskelysten, men fikk klar beskjed om at vi hadde fisk nok om bord. På bakdekket stod nemlig ei stor gryte med bløtlagt klippfisk. Vi hadde avtale om bacalokveld i Naustviken på torsdag.

Det meste av torsdag formiddag gikk med til bysssetjeneste for rederinnens del.

I Naustviken fikk jeg disse flotte lysestakene hos yngstematrosen til Jupiters etterfølger (ikke helt sikker på navnet ennå, men snart….) Sånne lysestaker har jeg ønsket meg og lett etter lenge, så jeg ble hoppende glad.

Til slutt ble det tre slike gryter med bacalao.

Gutta måtte innta måltidet i 2. klassesalongen, mens vi damene kunne nyte maten og utsikten i den øvre salongen.

Etter maten samlet vi oss i 1. klassesalongen der kvelden ble avsluttet med snacks og godt drikke i lystig lag.

Det viste seg at det ble nok bacalao til at vi hadde middag i to dager, hele gjengen.

Ella og Geir