12.06-16.06 20013 Nytt navigasjonsutstyr

Onsdag tok rederen turen over Folla alene med kurs for Rørvik, der ny kartplotter og radar ventet på å bli montert i Amica II. Rederinnen måtte være hjemme og jobbe.

Han hadde en fin tur i vindstille og solskinn.


Slik så det ut fra førerposisjon før oppgraderingen startet.


Den store radarskjermen er borte


Det nye utstyret er under montering.


Den nye Raymarine 127c er på plass.


Også oppe på taket skjer det forandringer.


Slik ble det.


Godt å få skiftet ut dette, håper det finnes noen der ute som kan ha nytte av det. Det hadde vært helt supert i en fiskebåt. Radaren har faktisk en rekkevidde på 32 nm, det har nok ikke den nye.

Etter endt arbeidsdag fredag ankom rederinnen kystbyen med hurtigbåt og mønstret på Amica II.


Rederen bød på reker med tilbehør og godt drikke,


og jordbær med fløte til dessert.

Været fristet imidlertid ikke til uteliv og etter et lite familiebesøk ble vi sittende ombord og kose oss med litt TV-krim og lesing.


Lørdagen kom med samme kalde og våte været og i tillegg var det jammen begynt å blåse også. Det forhindret imidlertid ikke at det ble en liten sykkelrunde på byen for å etterfylle barskapet ombord. I tillegg ble det nok en tur innom Rørvik Marina. Etter at to av våre båtvenner har mistet båtene sine i brann, tenker vi stadig mer på sikkerheten ombord. Denne ampullen skal monteres i motorrommet på Amica II. Den utløses av varme og det finnes faktisk eksempler på at slike har klart å stoppe branner i båter.

Lørdag kveld ble været bedre og bedre og da det endelig sluttet å regne, ble det en liten trimtur på sykkel for å besøke rederinnens lillebror med familie.


Det ble etterhvert en nydelig kveld, selv om temperaturen krøp under 10 gr.


Søndag morgen våknet vi til nydelig sommervær og Harald V speilte seg i den blanke sjøen.

Vi inntok frokosten og begav oss deretter på heimturen.


Vi nærmer oss Abelvær.


Ute på Folla ser vi Steinan og på Follagrunnen ligger en liten båt med fiskere. (I tillegg ser vi en masse flekker, men de får dere bare bære over med)
 

Vi la kursen inn Raudsunda og til Naustviken, men der var det stille og folketomt, de fleste båtene lå i havn og noen hadde sågar ikke kommet på sjøen ennå :crazy:  Sløsing med det gode sommerværet Vi får nok ta det igjen til neste helg….

Det ble middag på bøya i Dalavika før vi tuslet oss hjemover til Seierstad.

Det nye navigasjonsutstyret så ut til å virke etter hensikten, selv om rederinnen etter en stund beordret radaren avlått, slik at hun kunne sole seg på fordekket uten å bli grillet :saint:

Bare noen dager med intens kakespising nå, så er vi klare for ei ny båthelg.

Ella og Geir