13.07-16.07 Trøndelagsstevne i Forbundet Kysten

I år er det landsstevne i Forbundet Kysten i Sandnessjøen og da benyttet Jøa Kystlag anledningen til å kapre Trøndelagsstevnet. Stevnet ble selvfølgelig arrangert på Brakstad


I tur og orden stevner båtene inn i havna, her er det tørrfiskjakta Gjertrud av Rana som ankommer. Hun har vært i Bergen for å selge tørrfisk og kommer innom på returen.


Vengbåtene Håpet og Loke

Jekta Pauline fra Inderøy kystlag

Så er havna full av gamle og nye båter.


Sekretariatet i aksjon


På lørdagskvelden var det konsert med Anders Jektvik. Selv om været førte til at konserten måtte flyttes innendørs, var det stor stemning og trampeklapp.


Søndag kveld var det dekket til festmiddag for vel 80 gjester i «grisehuset». På menyen sto det ferske reker med tilbehør.


Værgudene viste seg dessverre fra vranngsiden det meste av helga og riktig ille var det på mandag da det var planlagt felles avgang med kurs for landsstevnet i Sandnessjøen. Kun et par av de tøffeste dristet seg over Folla denne dagen, resten av oss måtte fordrive tiden på Brakstad. Som sysselsetting ble det arrangert kurs i behandling av tauverk, og navigasjon på papirkart. Her fra tauverkkurset, vår egen seglmaker er selvfølgelig instruktør.

Tirsdag morgen kunne vi endelig løse de ekstra landtauene som ble lagt ut pga. uværet og båtene kunne forlate Brakstad en etter en. Til slutt var det bare Jøas egne båter igjen. Her er Straumingen snart klar for avgang og rederinnen til Amica II mønstret på der, for å bli med dem over Folla og videre til Brønnøysund. Rederen tok Amica II alene oppover senere på dagen. Det var fremdeles mye sjø på Folla og rederinnen føler seg litt tryggere i en stor båt.


Her har vi akkurat forlatt Rørvik og det har blitt et nydelig vær, selv om det regnet noen skurer.


På Leka gjorde vi en stopp for å proviantere til turen. Her er det ferdig utvannet klippfisk som skal bli til bacalao.


Tørrfisk fikk vi også med oss


Vi legger Leka bak oss og været er grått men utrolig stille, mandagens uvær tatt i betraktning.


Etterhvert innhenter vi de båtene som gikk fra Brakstad før oss. Her er det jekta Modig.


Passering Torghatten


Og bak kommer Amica II i god skuv


1. matros på Amica II og skipper på Straumingen – utrolig så for de stiger i gradene nå for tiden…


Vel framme i Brønnøysund legger vi til ved Tørrfiskbrygga hos Brønnøy kystlag, der venter det varme lakseburgere og underholdning fra scenen.

Ella og Geir