26.05-05.06 2014 Årets båtpuss

Mandag ble det endelig klart for årets bårpuss. Amica II ligger ute hele året og når våren kommer er behovet for en skikkelig oppshining stort.


Vogna ble kjørt ut på rampa på fjære sjø og her er det bare støttene som stikker opp av vannet. Det er bare å sikte godt og kjøre seg opp på vogna.


Så er vi på tur hjem – etter landevegen. Amica II er aldri så stor som akkurat i det hun stiger opp av vannet. Turen hjem gikk helt problemfritt.


Her har det grodd godt utover våren. Heldigvis er denne ruren lett å fjerne med høytrykksspyler dersom man tar den før den vinner å tørke.


Etter utvendig vask, blir båten tomt for alt innhold. Alle rom, skap og skott blir tømt og vasket. Omtrent hele huset blir fyllt med båtutstyr. Løse tekstiler blir vasket.


Det viste seg at propellen vår har fått seg en smell i løpet av året som er gått, så nå er ny propell bestilt og hentet på Rørvik. Godt det var en standard type propell med kort leveringstid. Vi er så pass båtfrelste at vi har ikke tid til å ha båten stående på land og vente på ny propell.


Her ble det utrolig tomt du


Poleringen er unnagjort og her legges det på ny voks. Sidevinduene har fått røkfaget film på innsiden, for å skjerme litt for sollyset. Selv om vi har flest gråværsdager her oppe i Namdalen, kan sola være ganske sjenerende når den kommer inn gjennom de store vinduene. Vi har lenge vurdert å gjøre noe med dette. en dag traff vi en annan Bravo-eier som fortalte at han hadde satt på solskjermingsfilm fra Biltema. Dette gjorde han for mange år siden og det fungerte utmerket. Får bare håpe vi også blir fornøyd, for jeg tror ikke det blir enkelt å fjerne denne filmen.

Selvfølgelig er det deilig båtvær og båtene passerer jevnt på fjorden nedenfor der vi jobber.


Vinduslistene får seg en runde med Polytrol


Fenderne er vasket og har fått rene og delvis nye trekk.

Alt tauverk er vasket i vaskemaskin med tøymykner i skyllevannet.

Det viste seg at alle båtbutikkene i Namsos og Rørvik var utsolgt for Hempel Textile  Protect, som vi har impregnert kalesjen med tidligere, så det måtte bestilles fra Maritim. I farten klarte jeg å feilberegne litt og bestilte like godt 6 flasker, så da har vi kalesjeimpregnering for flere år framover :blush: 

Etter montering av ny propell og bunnsmøring var det klart for sjøsetting og langhelg på sjøen.


Den nye propellen er på plass, skinnende blank og fin


Så bærer det avsted ut på tur, skal tro om om han klarer å holde fartsgrensen  50 km/t, hvor mange knoph blir det?


Bare på vente på floa


Den nye propellen får det første badet.
kl 04.14 var skuta flott og rederne fikk seg en lang dag med mange   :sleep:
 
Ella