23.05-25.05 2014 Ikke helt som planlagt

Etter ei uke med flott sommervær hadde vi planer om ei helg på sjøen før vi gikk i gang med båtpussen. Utover fredagen forsvant imidlertid sommervarmen, til fordel for det vanlige gråe, fuktige trønderværet.

Rederen var ventet til Namsos med fly kl 21.00 og rederinnen dro til Namsos for å hente ham.

Først kom beskjeden om at flyet var en halv time forsinket, ja-ja, da ble det 11-ferja hjem i stedet for 10-ferja og båthelga ble utsatt en time. Etter nok ei time med venting på kveldsflyet, kom det ny beskjed. Flyet kom ikke ned i Namsos pga. lave tåkeskyer og måtte gå til Brønnøysund i stedet.

 


Rederinnen måtte bare begi seg heim med uforrettet sak. Amica II var imidlertid klargjort for båthelg og kjøleskapet var oppfylt med godsaker, så det enkleste var bare å gå ombord i stedet for å dra heim. Kl 01.00 ble det nattmat i ensomhet ombord i Amica II på rederinnen, mens rederen måtte mønstre på en buss med kurs sørover fra Brønnøysund.

Litt over 07.00 lørdag morgen kunne rederen mønstre på Amica II på Seierstad etter en begivenhetsrik busstur med bl.a. busshavari på Grong. Alt dette etter å ha startet heimturen på fredag morgen direkte fra nattevakt på Draugenplattformen natt til fredag. Han var ganske sigen da han endelig kunne sette sjøbein ombord i egen båt. Det gikk imidlertid ikke mange minuttene før vi kastet loss og forlot heimehavna med kurs for Naustviken. Vel fortøyd ved nykaia i Naustviken var det godt å få seg en liten strekk på køya.

Vi hadde imidlertid invitert havnesjefen og frue på morgenkaffe, så det ble bare et par timer før han fikk beskjed om at det var slutt på latmannslivet. Det hadde vel også litt å gjøre med at det var viktig å få snudd tilbake til normal døgnrytme etter 14 dager med nattarbeid.

 


I Naustviken var det som vanlig full aktivitet. Her er det Aurora som starter båtsesongen

 


En gammel kjenning som passerer. Juvikingen var hurtigbåt mellom Namsos og Rørvik for mange år siden. Nå er båten i privat eie og brukes til charterturer


Utrigger må på plass før Aurora kan legge til på plassen sin ved den nye kaia i Naustviken.


Da er det bare Klompen av de store båtene som mangler, men den skal vel kanskje være hagebåt i år eller hva……… 😉


Redern til Aurora spanderer utsettingsdram :drink: på to og firbente


Mat må arbeidsfolket ha. Grillet laks er på sin plass nå like før årets laksefiske starter. Nå gjelder det å få tømt fryseren.
Takk til havnesjefen og frue for deilig mat


Et par landtau må på plass før den nye kaia er godt nok fortøyd


Ikke noe problem å fortøye sikkert når det ligger skjær på strategiske steder rundt kaia.

Kvelden ble som så mange ganger før, avsluttet med et slag yatzi ombord i Gunstig, før vi køyet etter en dag som var litt lengre enn vanlig for enkelte av oss.


Søndag våknet vi til grått men stille oppholdsvær

 


Rederinnen pleier å stå tidlig opp for å få med seg den vakre morgenstunden når vi er på sjøen. En liten time helt for seg selv med en kopp te, kamera og kanskje ei lettlest bok er herlig.


Morgenkaffe på nykaia er heller ikke å forakte – for de som drikker kaffe


Etter frokosten tar vi et tak med litt rydding. Trær som er falt ned i løpet av vinteren, blir fin ved til bålplassen


Rederen til Amica II svinger øksa


Saga begynner å bli sløv og får seg en runde med fila


Det lille huset i skogen får en runde med sopelimen


Rederen til Aurora er godt i gang med båtvasken og klargjøring til sommerens båtliv.

 


Rederinnene til Gunstig stabler ved

Utpå ettermiddagen takker vi for oss i Naustviken og for første gang tar rederinnen Amica II hjem alene mens rederen tar landeveien hjem. Det er ikke lange turen fra Naustviken til hjemmehavna vår, så det er en grei tur å prøve seg som skipper alene på. Turen gikk selvfølgelig helt greit og rederen kunne feste tampene i båsen på Seierstad ved ankomst. I morgen skal Amica II på land 🙁

Ella og Geir