13.06-15.06 2014 Sommerhelg uten sommervarme


Da vi dro hjemmefra på fredag ettermiddag var Seierstadfjorden uvanlig ruskete, nordvesten tok med seg godt med sjø inn gjennom Gyltfjorden.

Vi satte imidlertid kursen innover Nordsundet med Røyklibotnet som mål for helgen. Der er det skjermet for all slags vind.


Etter å ha dorget oss innover fjorden kunne vi ankre opp inne i Vestgøten i vindstille og solskinn.


Etter å ha inntatt middagen (elg curry medbragt hjemmefra) dro vi ut med jolla for å prøve fiskelykken. Det hadde jo vært moro å kunne fått seg en sjøørret eller en laks på kroken.


Noe fisk ble det ikke, men en flott tur ble det likevel. Innerst i fjorden kan vi så vidt skimte moderskipet som en hvit flekk.


Ikke akkurat sommertemperatur nei. Da er det godt at vi har med vinterklær, selv om vi nærmer oss midtsommer.


Lørdag opprant med flott solskinn, men samme elendige temperatur. På Amicas bakdekk var det imidlertid lunt og godt, så lenge vi lå med hekken mot solen. Dessverre ble vi liggende i feil retning, så rederinnen tok jobben med å flytte landtauet, slik at vi kunne nyte solstrålene på bakdekket.


Også denne dagen var rederinnen ut på jolletur for å prøve  :fishing:  men selvfølgelig uten annet resultat enn et par tangklyser.


Vel tilbake i Amica II hadde solen kommet så langt at vi måtte endre retning på landtauet. En stor stein i fjæra var til god hjelp.


På kvelden ble det ny jolletur. Sagnet sier at under overhenget her er det tunell til Årbuan i Nordsundet, så når det er sild i Årbuan, kommer den også til Røyklibotnet.

Så er landtauet kommet i nattposisjon


Det er imidlertid så vakkert at det drøyer langt over midnatt før vi endelig køyer.Søndag formiddag våkner vi av bølger og det skal det jo ikke være inne i Vestgøten. Det viser seg at det er Namsos historielag som har leid en hurtigbåt til fjordcruise der folk kan bli med på guidet tur. Et populært tiltak for dem som er interessert i lokalhistorie. Etter frokost og litt avslapping er det tid for Amica II til å sette kursen heimover.Tøffe gutter trenger ikke redningsvest :nonod: Ikke bare varmen som uteblir denne dagen, sola glimrer også med sitt fravær. Litt regn gjør imidlertid godt, det har vi ikke hatt for mye av hittil i 2014.Litt matauk ble det da også.Vel hjemme ble det ovnsbakt makrell.Og syltet makrell, tilberedt etter «man tar hva man har-prinsippet». Ingen av oss har smakt det før, så ingen kan si om det blir riktig eller feil smak. Prøvesmaking vil ikke skje før i morgen. I tillegg blir det varmrøkt makrell i morgen.

Nå blir det slutt på båtlivet helt fram til midten av juli, da skal vi ha to uker ferie. Rederen skal ut på oljefeltet mens, rederinnen skal styre på hjemmebane med litt jobb og litt klargjøring av Amica II til ferien.

Ella og Geir