08.08-10.08 2014 Helg igjen

Vi er fremdeles båtboere på Brakstad


Også Amica har fått ny, koselig fatboy-lampe. Takk for tipset Worry II


Etter endt arbeiddag på fredag ble det pøbbkveld med ferske reker og masse hyggelig båtfolk på Pøbben på Brakstad :cheers:


Lørdag morgen og i rederiet Amica feirer vi 34 års bryllupsdag. På kaia koser folket seg i sola og sommervarmen.


I det flotte været slo vi oss med en kjenning som eier skøyta Nordlys, ut på Folla på fisketur. I alt 7 voksne og 4 barn fikk en flott dag ombord i en flott båt. Takk for turen Ragnar :smiley:


Er det slik en skikkelig skipper skal se ut?


Det blir litt mat på måkene også.


En kasse med småsei (og en makrell) ble dagens fangst. Utpå dagen ble det kokt, fersk sei, med flatbrød og meierismør – deilig :yesnod:


Ikke noe problem å få fisk når en har skikkelig fiskeutstyr :fishing:


En ganske så avslappet gjeng som koser seg på dekket i sola. Etter å ha spist seg mett på fersk fisk blir en så døsig at en orker nesten ingen ting.


Etter fisketuren gikk Nordlys, Gunstig, Malin og Amica II til Naustviken, der det ble grilling og kveldskos på kaia. Det var så varmt og godt at vi merket ikke at natta kom sigende


før fullmånen kastet sine stråler over oss

Før vi inntok køyene ble et par krabbeteiner ladet med rester av dagens fangst og kastet utenfor kaia.

Utpå morgenkvisten våknet vi av at ekstremværet Lena hadde nådd våre kanter også. Selv om det ikke akkurat var ekstremt her hos oss, ble det så pass urolig ved kaia i Naustviken, at vi som var gjester og lå fortøyd på litt utsatte steder på kaia, fant det tryggest å komme oss derfra. Det gikk ganske heftig for seg en stund da «bruket » skulle opp av sjøen og fortøyninger skulle løses for å få båtene bort fra kaia. Heldigvis gikk det greit med alle.


I Amicas teine var det 3 krabber. I ettertid viste det seg at en av dem var en hannkrabbe, så den ble kastet.


likevel ble det nok til et godt krabbemåltid for rederne.

Fra Naustviken gikk vi til Nufsfjorden, der vi inntok frokosten og koste oss utover formiddagen, før vi satte kursen mot Brakstad igjen. Rederinnen må jobbe enda ei uke før det blir to uker med ferie.
Ella og Geir