18.10-19.10 2014 Ny bonushelg

Plutselig ble rederens heimreise fra jobb fremskyndet med 3 dager og etter litt problemer (les bilhavari) på heimturen, kunne vi kaste loss i nydelig høstvær lørdag formiddag. Vi la først inn en fiskestopp, før vi satte kursen ut Rausunda og fant veien inn i Brakstadsundet. På turen utover ble krabbeteiene ladet med «småjadj» som det heter på våre kanter.


altså et par små torsker.


Lefser til kaffen mens vi koser oss i sakte fart.

Da teinene var satt, la vi oss ved gjestekaia i Brakstad hamn. Mens vi holdt på å fortøye kom det faktisk enda en båt og det er ikke vanlig kost på denne tide av året. Det var ingen vi kjente, men vi slo likevel av en hyggelig båtprat på kaia.


Vel fortøyd var det bare å la strikkepinnene gå og nyte ettermiddagen (og ankerdrammen)Sola var ikke langt unna, men det ble mer og mer skyer utover ettermiddagen og til slutt kom regnet.Rederinne, kokk og byssepike.Hjemmelaget gravlaks, sennepsaus og mandelpoteter, med dertil drikke er ikke å forakte.

Kvelden ble tilbragt i 2. klassesalongen med et par filmer.


Søndagen var ikke like fin værmessig, så på formiddagen dro vi først for å trekke teinene, før vi satte kursen heimover.Fangsten ble ca. 20 krabberDet var et par hankrabber og et par «vasskrabber» ellers var det godt med mat i krabbene. Rogna fin og fast og krabbene er egentlig på sitt beste nå.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *