25.06-30.06 Ferien 2015 del 1

Årets ferie startet med en avspasseringsdag på fredag, så torsdags kvelden lastet vi ferieoppakningen vår ombord i Amica II for å tilbringe 3 uker på Namdalskysten.


Koslig med roser på bordet når en er på båttur.


Utenfor båten derimot var det ikke så veldig koselig. Forste etappe gikk til Namsos for litt familiebesøk. Namalssommeren viste seg fra sin værste side med 8 gr. og regn, vi måtte nesten bruke radar for å finne veien inn Lokkaren. Kvelden ble benyttet til litt proviantering for helgen. Fredags formiddag fikk vi besøk av lettmatrosen og hans mor. Utpå fredagen forlot vi Namsos med kurs for Nufsfjord Havanna og årets sommerfest.


Det var allerede kommet et par båter før oss og det kom også noen etter oss. Kvelden ble tilbragt på kaia i Nufsfjorden i godt selskap mens forventningene til morgendagens fest bare steg utover kvelden, både når det gjaldt været og arrangementet.


Lørdag formiddag og havannan er snart full av båter.


Nyeste tilskudd til den faste flåten i Nufsfjord Havanna, Malin er erstattet med Buster. Nå er det bare sola som mangler, så kan sommerfesten begynne.


Første post på programmet var pilkasting og da selvfølgelig i strålende solskinn.


Så er det natursti, der vi fikk testet våre kunnskaper om naturen, særlig om fiskene i havet.


En stopp på turen ble det også tid til, i nydelige omgivelser


Den nye havnesjefen i Nufsfjord Havanna benytter stadig anledningen til å markere seg, men jammen viste han ansvar ved å sørge forfriskningene på turen. Opp fra ryggsekken hans dukket det stadig opp godsaker til å leske våre tørre struper med, så vi skal slettes ikke klage.


Så ble det grilling og selvfølgelig bading i stampen. Rederinnen til Amica II foretrakk å beholde stillongsen og ullvangen på, så hun nøyde seg med å fotografere de badende.


Selv om temperaturen krøp stadig nedover, ble det en flott kveld i strålende solskinn.


«Ungdomsbordet»


Det nærmer seg midnatt og sola er i ferd med å gå ned. Festen fortsatte i enda noen timer, de ivrigste fikk nok med seg soloppgangen også……


Søndag formiddag og Nufsfjord Havanna bader i sol og faktisk tosifrede temperaturer (så vidt)


Folket koste seg i båtene og på kaia. Amica II løsnest fortøyningene og takket for seg ved middagtider.
Enda en gang; takk for en trivelig helg i Nufsfjord Havanna og takk for trivelig selskap til alle som deltok.

Amica II gikk fra Nufsfjorden til Røyklibotnet.


I Røyklibotnet var vi l ly for nordavinden og kunne kaste stillongsen for noen tiner. Rundt båten hoppet det stadig fisk og jammen var rederinnen så heldig å lure en liten ørret til å bite på kroken.


Så ble det grilling i fjæra, ørret til forrett og indrefilet til hovedrett med fløtepoteter, maisstuing og salat ble et riktig festmåltid.


Selvfisket smaker selvfølgelig ekstra godt


Det ble en vakker kveld og vi dro på dorgerunde med jolla. Det var imidlertid ikke flere som lot seg lure på kroken, men vi fikk en fin tur likevel.


Kanskje var det selene som holdt fisken unna.

Ferien fortsetter i et senere blogginnlegg.

Ella og Geir