05.06-07.06 2015 Kystens dag

Sitter på et hotellrom i Oslo og prøver å memorere helga som er gått. Med 18 gr og sol utenfor vinduene er det liksom litt uvirkelig at i helga bedrev vi båtliv på Namdalskysten iført stillongs og ullgenser, lue og votter.


Da vi mønstret på Amica II midt på dagen fredag hadde vi åndelig besøk i havna. Håper inderlig at noen av bønnene omhandlet varmere dager.


På Pøbben var det ferske reker med tilbehør denne kvelden. Synes egentlig litt synd på de som ikke har smakt reker som ikke har vært innom fryseren. De vet egentlig ikke hvordan reker skal smake.

 


Selv om temeraturen ikke var mye å skryte av, koste vi oss med utepils, god selskap og flott utsikt ute på kaia omtrent hele kvelden.


En del båter ved kai, men de fleste besøkende kom landveien denne kvelden. En busstur fra Grong er vel ingenting for å få oppleve en slik kveld.

 


Solnedgangen må selvfølgelig foreviges igjen og igjen……


Etter solnedgang passerer en nattpadler gjennom Brakstadsundet. Han hadde nok en flott naturopplevelse. Vil tro klokka nærmet seg midnatt da han passerte.

 


Lørdag var det markering av kystens dag på Brakstad. Ombord i Straumingen var det servering av vafler for store og små.


Vi fikk også besøk av RS Hvaler, som akkurat har blitt stasjonert i Namsos. Denne skal betjene områdene rundt Namsenfjorden og drives av frivillige mannskaper fra Namsos.

 


Klare til å legge til kai, litt forsiktige ennå, ettersom mannskapet kun har hatt en uke å gjøre seg kjent med båten. Besøket på Brakstad er deres første oppdrag. Mannskapene er ikke ferdig utsjekket ennå og bruker dagene til å lære seg båtens egenskaper. Den drives av vannjet, noe som var nytt og ukjent for dem.


Litt rotrening for store og små ble det også anledning til.

 


En frisk gjeng ungdommer som ankommer sjøveien.

Etter at arrangementet på Brakstad var avsluttet satte Amica II kursen innover i fjorden igjen og fant nattehavn i Kjelbotnet. Selv om vinden frisker på på yttersida av Jøa, er det stille og rolig i Kjelbotnet og vi koste oss ombord med radio og litt lesestoff.


Søndag ettermiddag ankom denne flotte båten sin nye hjemmehavn på Seierstad..

 


Amica II har fått ny nabo i båthavna. Athene av Bodø er blitt Athene av Jøa. Synes egentlig båtene står godt til hverandre. Vi var selvfølgelig på plass og ønsket våre nye naboer velkommen. Vi måtte selvfølgelig ombord på omvisning og jammen ble det servering også


Rederne til Athene er godt fonøyd med nyinvesteringen etter å ha vært uten båt i flere år nå. Vi håper de får like mye glede av sin båt som det vi har.

Gratulerer

Ella og Geir