08.07-09.07 Ferien 2015 del 3

Det var elendig vær og vi viste ikke helt hva vi skulle finne på. Til slutt kom vi på at vi kunne ta en tur inn i Sørsalten. Dette er en nesten helt lukket fjordarm der vestavinden ikke kommer inn. Det er ganske sterk straum i innkjøringen, så det ble ikke til at jeg husket å ta noen bilder der.


Vi er kommet et stykke inn i fjorden og kamera er kommet fram. Her nærmer vi oss Remmastraumen. Dette er et gammelt anlegg, der det var bygget murer langs straumen slik at folk kunne gå på land og dra båtene sine gjennom straumen. Anlegget er restaurert av Nærøy kommune de senere årene og vi har snakket om å prøve å gå gjennom anlegget mange ganger, men det er ikke blitt noe av. Nå bestemte vi oss plutselig for å prøve.


Det nærmet seg flo sjø og vi hadde straumen mot oss.


Rederinnen plasserte seg på fordekket med et godt tak i rekkverket mens rederen styrte skuta. Selv om straumen huserte ganske mye med båten gikk vi ganske stødig gjennom den smale passasjen.


Så er vi omtrent gjennom og kommer inn i Nordsalten.
På Nordsida var imidlertidden nordvestlige vinden ganske kald og hustrig så etter en liten rekognoseringsrunde bestemete vi oss for å snu og gå gjennom straumen tilbake til Sørsalten igjen. Også denne veien satt rederinnen framme på dekket. Denne gangen med kamera. Det var imidlertid litt vanskelig å få tatt bilder fordi båten var så urolig i straumen og bildene ble dårlig fokusert, og skjeve og skakke. Her kommer imidlertid noen av dem:

 

 

 

 

 

 

 


Utpå kvelden fant vi oss ei stille vik og kastet ankeret. Til middag ble det gravet laks og pepplaks med tilbehør.

 


Torsdag formiddag satte vi kursen mot Rørvik igjen.

 


Denne dagen fikk jeg tatt noen bilder av inn/utkjøringen ved Ottersøy også.

 

 


Ganske sterk straum her også.

Ella og Geir