12.07-19.07 Ferien 2015 del 5


Amica II og Asta fra Sogn og Fjordane vel fortøyd ved kaia på Brakstad


På kvelden ble det åpen Pøbb og som vanlig vakker solnedgang og godt :drink: forholdsvis varmt var det også denne kvelden, vi klarte oss faktisk uten stillongs


Mandag startet med stille varmt vær og vi dro ut med jolla for å skaffe fisk til fiskesuppa. Vi klarte akkurat å komme oss tilbake til den kalde vestavinden var over oss igjen. Det ble faktisk så mye vind at Amica II fant det best å forlate gjestekaia og finne seg en kaiplass lenger inne i Brakstadhamn for å tilberede middagen.


Ved kaia innerst i Brakstadhamn smakte som vanlig Amicas fiskesuppe helt fortreffelig.

Vi ble liggende i Brakstadhamn til tirsdag midt på dagen, da gikk vi først til Fosnesvågen og senere til Røyklibotnet sammen med Gunstig. Onsdag gikk turen via Namsos for proviantering, til Kjelbotnet og da kom kamera frem igjen.


Ved den ødelagte kaia i Kjelbotnet står rederne for grillinga


Mens rederinnene drar ut på fiskebankene. Resultatet ble tre fine makreller som ble lunch dagen etter.

Vi ble liggende i Kjelbotnet to døgn mens vi fisket og koste oss. Et par av matrosene til Gunstig kom også og var sammen med oss.


Fredag skulle det være irsk aften på Pøbben og Amica II var selvfølgelig på plass. Et koselig besøk av lettmatrosen fikk vi også og bestefar stiller villig opp når gutten vil se på båtene.


Lillan er ankommet og ligger ved kaia rett overfor Amica II. Både i Lillan og i Amica II ble det servert bacalao – vistnok etter samme oppskrift….


Så er det tid for kveldens konsert med Anrdrea Rice band og fengende irske rytmer. Publikum koser seg med godt drikke og god musikk.


Bandet så også ut til å kose seg og lovpriste stedet, været……


og utsikten


Pøbben og havna bader i kveldssola


og utsikten blir bare bedre og bedre…


tenk å få en så flott kveld med den elendige sommeren vi har hatt dette året.


Lørdag formiddag forlot Amica II og Gunstig Brakstad og endte opp på Salsnes denne kvelden. Kveldens middag ble grillmat om bord i Amica II


Rederne kaster seg over oppvasken med stor lyst :saint:

Dette var den siste feriekvelden vår og vi hadde slettes ikke lyst til å køye. Utpå natta ble det en tur rundt i havna og da oppdaget vi at det kokte av makrell rundt båtene. Vi fant frem fiskestengene og kastet ut snøret. Det viste seg at det var en masse fisk inne i moloen på Salsnes og vi fikk både sei, torsk og makrell. Det meste ble kastet ut igjen, men makrellen beholdt vi.


Vi måtte imidlertid sloss med denne karen om fisken. Han var så frekk at han kom helt bort til oss når vi stod å fileterte fisk. Når vi flyttet oss til en av de andre kaiene i havna, kom han jammen svømmende dit også og hoppet opp på kaia.

Søndag formiddag var ferien over for vårt vedkommende. Vi ventet lettmatrosen på sommerferie hos bestemor og bestefar mens foreldrene fikk seg et par velfortjente feriedager.

Ferien 2015 litt preget av dårlig vær. Ettersom de hadde samme været både sør for oss og nord for oss, så vi ingen hensikt med å dra på langtur heller. På tross av kalde dager og mye regn har vi kost oss om bord og ladet batteriene. Vi er faktisk også så heldige at vi kan ta noen feriedager i august igjen, så vi har ikke solgt badebuksa ennå. Det er jo lov å håpe på varmebølge i august.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *