29.04-01.05 Vindfull vårhelg

Fredag ettermiddag var vi klare for båthelg med nypusset båt.

IMG_1770

Det var bare så synd at været ikke innbød til å løse fortøyningene, Amica II hadde det best i båsen sin. Stiv kuling fra øst med storm i kastene, skaper kvite topper til og med inne i fjordene. Vi flyttet likevel ombord og koste oss med strikketøy og lesestoff . I kveldingen stilnet vinden litt og vi gikk til Kjelbotnet. Der er det rolig når vinden kommer fra øst

IMG_1779Vel fortøyd i Kjelbotnet ble det kveldsmat bestående av bruscetta, med god ost og hjemmelaget tomatsalsa med basilikum fra vindusposten hjemme.

Vinden løyet en god del utover natta og lørdag formiddag satte vi kursen mot Brakstad. Vi hadde gått glipp av årets første pøbbkveld pga. vinden, så da måtte vi i alle fall få med oss lørdagskvelden på Pøbben.

IMG_1783

Det ble en del sjøsprøyt på turen utover, så da var det bare å dra ut spylslangen etter ankomsten.

IMG_1785

På facebookgruppa «båtfolk på facebook» fikk jeg tips om at en kunne lage innbakt pizza i Omnia-ovnen og det måtte selvfølgelig prøves. Jeg benyttet ferdig kjevlet pizzadeig på rull.

IMG_1786

Pizzaen ble stekt på middels varme på gassblusset i nesten en time. Fasongen ble ikke helt perfekt og deigen ble litt tynn noen steder, så den ble litt ugjevnt stekt. Jeg må nok øve litt mer. Deigen må strekkes litt i lengden, slik at den fyller hele ringen. Så også at det er lurt med et fyll som er litt fast, slik at det ikke renner over når den steker. Jeg la deigen på smurt folie, men har nå fått tips om at det finnes en silikonform som kan legges oppi Omniaen, så den er allerede bestilt.

IMG_1789

God ble den i alle fall, så dette skal prøves igjen 🙂

IMG_1792

Vi ble ferdig med middagen og oppvasken akkurat i tide til å hjelpe til med å få sommerlandgangen på kaia på plass. Om vinteren brukes en smalere og lettere landgang. IMG_1796

Så var landgangen på plass og de første gjestene kunne entre kaia via landgangen.

IMG_1798

Klare for båttur

IMG_1803

Så bærer det av sted ut på Brakstadøyene på sommerbeite.

IMG_1808

Etterhvert kom den kjente Pøbbkveldstemningen, desverre innbyr ikke temperaturene til utepils enda, så vi ble sittende inne og stakk bare hodet ut døra for å nyte utsikten innimellom.

IMG_1813

Menja ankommer like før mørket senker seg

IMG_1816

Vakker vårhimmel også etter mørkets frembrudd.

IMG_1817

Søndag formiddag ble det en tur innom kystlagets lager for å finne bekledning til neste helg, da turen går med m/k Straumingen, til fiskeværet Nordøyan på frakteoppdrag og måseggkveld. Ålesund Oljeklede har sponset kystlaget med en del bekledning for noen år siden. Tror det var i forbindelse med et par TV-oppdrag. Klærne blir flittig brukt når vi drar på tur. Det er gode klær og i tillegg har vi fått lagets logo på klærne, så ingen er i tvil om hvor vi kommer fra.

IMG_1818

En liten trimtur ble det også tid til, her er vi kommet oss litt opp i høyden og har Stortjønna like foran oss og så utsikt mot Folla.

IMG_1821

Mot Otterøya.

IMG_1822

Brakstad Hamn, med gjestekaia og bryggene, Pøbben i midten.

IMG_1824

Ute i sola ser vi Steinan, nærmest av de øyene sola skinner på, utenfor Steinan skimter vi Moflesa litt til venste Aldegården og helt ytterst kan vi skimte Gjæslingen (må kanskje bruke lupe).

IMG_1826

Skåkkjerringa

IMG_1828

Nå er det jammen vår 🙂

IMG_1831

Så er båthelga på hell og vi legger kursen inn Rausunda og hjemmover.

IMG_1833

Inne i Seierstadfjorden og vi ser at selv om det er vår, er ikke vinteren langt unna.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *