10.06-12.06 2016 Familietur til Abelvær

Eldstematrosen med familie valgte å gjøre unna sommerferien 2016 i full fart denne helga og ferien skulle tilbringes på Abelvær. Foreldre/besteforeldre ble også invitert med, fortrinnsvis med båt.

IMG_2428

Amica II forlot hjemmehavna ved middagstider og var de første som ankom. Ungdommene hadde leid seg leilighet like ved havna og installerte seg der. Etter ankomst og en liten matbit ble det en liten trimtur.

IMG_2434

Store og små med stø kurs mot lekeplassen ved skolen/barenehagen

IMG_2448

Her var det mange spennende lekeapparater og vi kunne nok blitt der ganske lenge før lettmatrosen var klar for å gå hjem til senga.

IMG_2458

Bestemor og bestefar fant seg også godt til rette på lekaplassen.

IMG_2463

Lørdag formiddag løste vi fortøyningene og dro ut på leting etter svigerdatterens barmdomsparadis. Hennes far er oppvokst på Abelvær og familien pleide å dra dit for å besøke farens barndomshjem. Da dro de ut på øyene sør for Abelvær på badetur.

Det ble litt leting før de fant den riktige øya.

IMG_2468

De fant imidlertid paradiset, og lettmatrosen kunne rope ut til bestemor og bestefar som ventet ombord i Amica II.

IMG_2474

Bestemor og bestefar er også ankommet øya, som ikke hadde noe navn på kartet og lettmatrosen har satt i gang med entreprenørvirksomhet i strandkanten. Her var det mye spennende å finne og en utrolig fin sand å grave i.

IMG_2492

Kaffepause på svaberget ble det ogsåIMG_2495

Så måtte vi selvfølgelig på «fjelltur» for å se på utsikten. Her ser vi rett over Folla mot Otterøya. Det har blåst nordavind i flere uker nå og da er Folla stille og rolig

IMG_2499

Mellom øyene ligger Amica II og venter på ossIMG_2508 (2)Blomstrer gjør det også, selv om jordsmonnet må være ganske saltholdig. Det spruter nok ganske heftig her når Folla er i opprør.

IMG_2513 (2)

Gjengen er klare for nedstigningen. Det begynner å nærme seg tid for en liten formiddagsdupp for lettmatrosen og da er det godt å få låne køya til bestemor og bestefar. Han sovnet omtrent med det samme han la hodet på puta og merket ikke at vi startet motoren og dro opp ankeret.

Vel tilbake ved gjestekaia igjen ble det grilling og avslapning i solveggen like overfor kaia.

IMG_2522

I kveldinga dro vi ut på en liten sightseeing igjen. Her er vi kommet til veis ende sørover.

IMG_2528

En båt på tur ut Abelværsundet mot Folla. Her ser vi rett over sundet og ut til øyene som vi besøkte på formiddagen.

IMG_2532

Søndag formidag ble det tur langs vegen nordover til vi kom til stien mot Kjeksvika og Hesthagen. Også det steder som svigerdatteren husket fra turene til Abelvær i barndommen.

IMG_2534

En trivelig merket sti og vi valgte å føge stien mot Hesthagan

IMG_2538

Også her var det fin strand og svigerdatteren kunne mimre om badeturer med familien

IMG_2546

Lettmatrosen ble så begreistret for alle de fine pusene som vokste rundt om på øya og plukket masse av dem for å kose med. Bebyggelsen i Abelvær i bakgrunnen.

Etter lunch på søndag ble det først en formiddagsdupp i rederlugaren på lettmatrosen, mens foreldrene pakket sakene sine inn i bilen. Så kunne heimturen starte, både for dem som skulle følge landeveien og vi som skulle ta sjøveien

IMG_2579

Som så mange ganger før valgte vi å dra ut helga så lenge som mulig og avsluttet ikke båthelga før det var på tide å dra på jobb på mandag morgen. Vi våknet i Dalavika til en utrolig flott morgen.

Ella og Geir

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *