18.08-21.08 2016 Ikke helt som planlagt

Endelig godvær og vi hadde planlagt langhelg på sjøen. Torsdag kveld var vi klare for sjølivet og raklet oss sakte ut fra hjemmehavna. Alt virket helt normalt så lenge vi gikk på 1000 omdreininger, men etter en stund dro vi på til marsjfart og da endret motorlyden seg plutselig. Rederen dukket ned i motorrommet og kunne raskt konstatere at det var hull på eksosslangen. Ettersom vi oppdaget det så raskt og hullet var ganske lite fikk vi heldigvis ikke inn så mye sjø.IMG_3462 (2)

Rederen surret på litt tape og vi kunne fortsette i sneglefart tilbake til hjemmehavna. Litt slukkøret ble vi værende om bord om natta og tidlig neste morgen startet rederen en ringerunde for å høre om noen kunne skaffe ny slange. Tess i Namsos hadde heldigvis slange på lager. Rederen kastet seg i bilen og dro på bytur allerede før frokost.IMG_3464 (3)Så var det bare å starte jobben med å få skiftet slangenIMG_3466 (2)Den nye slangen er på plass og vi kunne starte båthelga, trodde vi……. Det viste seg nemlig at vi kom akkurat like langt som kvelden før, før den nye slangen også røk. Brent hull på akkurat samme sted som den gamle slangen. Rederen er heldigvis ganske godt kjent i motorrommet etter hvert og brukte ikke lang tid på å finne ut hva som hadde skjedd. Eksosbendet som skal blande eksosen med sjøvann var ødelagt. Nytt eksosbend kan ikke skaffes umiddelbart, så der røk båthelga vår. Vi bestilte straks nytt eksosbend fra Rørvik Marina, så får vi bare håpe det ikke tar alt for lang tid før de klarer å skaffe det. Etter litt fram og tilbake fant vi ut at selv om vi ikke kunne dra på tur i helga, trengte vi jo ikke akkurat å dra rett hjem. Alt fungerte jo greit med litt tape på saaakte fart. I en toppfart på 4 knop satte vi kursen mot Naustviken, bare en liten omvei på turen hjem.IMG_3474 (2)Amica på plass i havna i Naustviken i deilig sommervær. Gunstig dro ut på en liten tur like etter at vi ankom, men kom tilbake igjen utpå kvelden. Her er solen i ferd med å forsvinne og rederinnen til Amica sitter ytterst på kaia for å få med seg de siste solstrålene.IMG_3481 (2)Før vi inntok køyene på fredag kveld ble det satt ut et par krabbeteiner og her foretar rederne en liten inspeksjon på lørdag morgen. Til sammen 5 krabber og det syntes vi var litt lite, så teinene ble satt ut igjen.IMG_3487 (2)Egning av teinerIMG_3490 (2)Det ble også satt ut et par hjemmelagede teiner. Teinene har barna laget på skolen. Det viste seg da vi skulle dra, at det var flest krabber i disse teinene.  IMG_3497 (2)

Det ble også en tur ut for å fiske ur. Ikke alle hadde like god fiskelykke, men rederen til Gunstig hadde flaks.IMG_3499 (2)Han dro opp to fine urer.IMG_3501 (2)Til slutt ble det 15 krabber på oss. de ble kokt over bålet.IMG_3505 (2)Nykokte krabber klare til å renskesIMG_3508 (3)

Varmrøyking av makrellIMG_3512 (2)Bordet er dekket og vi er klare for å innta godsakeneIMG_3506 (2)Det ble en deilig kveld og vi koste oss på plattingen til over midnatt før vi fant veien om bord i båteneIMG_3513Søndag ved middagstider tusler vi oss sakte hjemover, mens vi nyter godværetIMG_3520Passering heimgårdenIMG_3538 2Ikke mye til hekkbølger å skryte avIMG_3540Hjemmehavna på Seierstad, like ved ferjeleietIMG_3543 (2)Her er dingsen som laget trøbbel for ossIMG_3544 (2)Ikke så vanskelig å se at denne er klar for utskifting. Det skal komme sjøvann ut rundt den innerste ringen, som skal avkjøle eksosen før den går ut i eksosslangen. Her er det nok tett på den ene siden og eksosen ble så varm at den brente hull på slangen.

Båthelga ble ikke helt som planlagt, men vi hadde ei utrolig flott helg likevel. Nå venter vi bare spent på om vi får de nye delene innen rimelig tid, slik at vi kan få enda et par båthelger før elgjakta.

Ella og Geir