11.08-14.08 2016 Krabbesesongen er i gang

Rederen ankom fra jobb torsdag kveld og det tok ikke lang tid før vi var klare for båthelg. Det var litt ruskete vær, med regn og litt vind fra vest, så vi la kursen til Brakstad, med planer om å sette teiner i Brakstadsundet på fredag. De planene gikk imidlertid i vasken, ettersom agnfisken ikke ville bite trass i iherdige forsøk. Vi gav opp og la kursen inn Rausunda.

IMG_3401Fredagværet var upåklagelig, på tur inn Rausunda med Steinan bak oss.  Inne i fjorden fikk vi endelig et par torsker, vi kunne bruke som agn i teiene og da ble teinene like godt satt ut der.IMG_3428 (2)Etter at fisket var unnagjort dro vi inn til Namsos på familiebesøk. Kvelden ble tilbragt ombord i Amica II på Vestre havn. Trass i at regnværet var tilbake ble det flotte farger på himmelen like etter solnedgang.IMG_3431

Innomhus (båt) var det også koselig lys.

Vi ble i Namsos fram til lørdag kveld, da fant vi veien ut fjorden igjen og endte opp på Faksdal

IMG_3435 (2)

Vi var eneste gjestebåt ved kaia og koste oss ombord med omniapizza med dertil egnet tilbehør. Like ved kaia ligger Faksdal bryggepubb,, men det var liten aktivitet der, så det ble til at vi ble sittende ombord.

IMG_3437 (2)

Søndag formiddag kastet vi loss igjen og forlot Faksdal, for å dra teienene våre

IMG_3438 (2)

Vi har bare to teiner av den solide sorten, men det pleier å være nok

IMG_3442 (2)

Det var absolutt nok denne gangen også. Det ble 25 krabber og det er nok når vi skal koke og renske dem. Vi tok med oss fangsten hjem og da gikk resten av dagen med til gjøre dem spiseklare. Det er nok litt tidlig  for krabbefangst enda, for det var bare noen få det var rogn i, men det ble likevel ganske mye mat av det. Til kvelds ble det loff med krabbe og majones, med godt drikke til.

Ella og Geir