17.02-19.02 2017 Båtliv og vinter

Været var alt for dårlig til å dra på båttur denne helga, men ettersom vi hadde gjøremål i Namsos valgte vi å ta benytte Amica II som skyss og overnattingsbåt. Egentlig hadde jeg bare tenkt å registrere turen i bloggen uten videre beskrivelser, men så må jeg selvfølgelig skrive noen ord likevel.

Det var oppholdsvær på turen til Namsos, her nærmer vi oss Merraneset. Innen vi la til kai i Namsos var det slutt på oppholdsværet og resten av helga regnet og snødde det. Det var dårlige forhold for å ta med kamara ut, så det ble ikke tatt noen bilder.

Søndag formiddag satte vi hjemover i snøværet. Det var helt vindstille og det lå et tykt lag med slush på sjøoverflaten.

Litt lenger ut i fjorden fikk vi oss imidlertid en overraskelse. I løpet av helga hadde isen gått i elva Namsen og det lå et bredt belte av isflak som fylte hele bredden på fjorden. Vi tok sjansen på å fortsette og klarte å komme oss gjennom med litt krokkjøring og  litt skubbing. Ikke trivelig i det hele tatt 🙁

Her nærmer vi oss Lokkarbrua og fremdeles seiler vi i slush, heldivis var det omtrent slutt på isflakene her. Etter passering av Lokkarbrua var det slutt på is og slush og vi kunne fortsette heimover i vanlig krusfart (7-8 knop).

Ella