16.06-18.06 2017 Sommerfest i Nufsfjord Havanna

Denne helga var vi invitert til den årlige sommerfesten i Nufsfjord Havanna. Værgudene var ikke udelt positive, men prognosene for fredag så ganske bra ut. Vi valgte derfor å utvide helga med en dag i starten og få med oss fredagen også. Vi ankom Havannaen allerede på formiddagen og ble møtt av vertskapet som ønsket oss velkommen ytterst i Nufsfjorden. Vi fikk anvist en plass og beskjed om å finne oss til rette mens de dro ut av fjorden for å sette kveitevad.

Da vi var ferdig fortøyd var vertskapet også tilbake og det ble kaffe og hyggelig prat på kaia i godværet.

Snart kom vaffelpressa på bordet også

Utover ettermiddagen kom det flere båter sigende

Etter hvert skyet det over og vi fikk en kjølig trekk fra nordvest

Vi trakk opp på verandaen utenfor brygga, men vi ble ikke sittende så lenge før det meldte regnværet var over oss. Vind fra sørvest og tett regn gjorde at vi trakk inn i båtene. Regnværet holdt seg utover kvelden og folket samlet seg i et par av båtene, der vi ble sittende mens kvelden og natta senket seg. I Amica II fant vi køya vel et par timer over midnatt, men jeg ser ikke bort fra at enkelte ble sittende en god stund etter det

Lørdag formiddag var det faktisk oppholdsvær igjen og flere ville være med for å dra kveitevaden

I håp om å fange storfisken dro de ut i to båter

Mens vi andre ble værende igjen for å fiske fra kaia. Jeg er egentlig ikke sikker på hvem sim fikk den største fangsten. Kveite ble det i alle fall ikke på noen av oss. En del torsk, lange og makrell fikk vi imedlertid og utpå ettermiddagen ble det servert varmrøkt makrell

Litt brød til fisken ble det også, steikt i steikeovnen på brygga denne gangen

Så var det tid for natursti og lag 1 legger ut

Gamma ved Vestervikvatnet

Inne i gamma var det en post og et fat med godsaker. Vi var så frekke at vi tok to hver, håper det ble nok til alle. Lene er fotografen bak dette bildet

Neste post var ved Stordalvatnet, her ble det også en liten rast, bare forstyrret av et vedvarende sauebrek. Til slutt fant vi ut at all denne brekinga måtte bety at noe var galt og med litt anstrengelse kunne vi faktisk se to lam som stod helt nede i vannkanten med en bratt skrent over og en bjellesau som befant seg på øversiden av skrenten

Vi fant en båt ved vannet og rederen til Pearly rodde over vannet for å se om han kunne finne ut hva som var galt. Han fant ut at de to lammene faktisk hadde gått seg fast på den lille knausen nede ved vannkanten og ikke klarte å komme seg opp til sauemor. Han hjalp lammene opp skrenten og de løp glade i retning av sin mor. Da ble det faktisk helt stille derfra, så det var tydelig at dette var et rop om hjelp. Dagens gode gjerning 🙂

+En spennende tunell

Etter å ha gått et lite stykke til fant vi en liten fugleunge liggende å kave midt på stien. Kelly hadde skikkelig lyst til å leke med den, men ble holdt  fast i båndet av matmor, mens rederen til Amica hjalp til med litt flyvetrening. Fuglemor så vi ikke noe til men vi flyttet da ungen bort fra stien i alle fall

Siste post var i Lokalet, like ovenfor Havannaen. Her ble vi møtt av en gjeng som hadde lurt seg unna trimturen. Selvfølgelig ble det 1. plass på oss i år også, dog delt med et annet lag. Mens vi befant oss ved Lokalet og gjorde unna siste post, startet det varslede regnet og det forsatte utover kvelden og natta

Laksen er kommet på grillen

Tøffingene tok seg et bad også, mens vi ikke fullt så tøffe holdt oss innendørs på brygga med god mat og mange spennende og noen ikke fullt så spennende taler. Kamera ble liggende igjen i båten og det ble ikke tatt flere bilder denne helga.

Søndag formiddag regnet det fremdeles, men heldigvis var det noen små stunder med oppholdsvær innimellom, så vi fikk sagt farvel til de andre festdeltakerne, før vi satte kursen heimover for å lage middag til matroser og lettmatroser, som stakk innom ved middagstider.

Takk for oss til vertsskapet i Nufsfjord Havanna, som vanlig hadde vi en kjempetrivelig helg der og vi kommer gjerne tilbake.

 

Ella og Geir
med litt fotohjelp av Lene