24.03 – 02.04 2018 Drømmepåske på sjøen

Palmehelga kom med regn og sludd og kuling i ytre strøk, men vi mønstret nå likevel på Amica II og gikk innover i fjorden til Namsos, der vi tilbrakte palmelørdag og natt til søndag. I løpet av helga endret langtidsvarslet for påsken seg og yr.no kunne melde om sol og vindstille hele påsken. Søndag formiddag satte vi kursen utover i fjorden igjen.Snøbygene og vestavinden var ikke helt over, så vi gjorde en liten stopp i Briksillan. Havna der er skjermet mot all slag vær.

Søndag kveld gikk vi til Kjelbotnet og kunne ligge der å se på at været endret seg totalt og det ble en kald men flott kveld.

Mandag morgen våknet vi til skyfri himmel blikkstille sjø, men det hadde selvfølgelig medført at fjorden rundt oss hadde fått isskorpe og vi var frosset inne. Vi trodde jo at bølger fra hurtigbåten ute i Seierstadfjorden ville brekke opp isen, men det skjedde ikke, så da så vi for oss påsken i Kjelbotnet.

 Vi tok sjansen på å leke isbryter 🙂

Vi kom oss ut, og tok en rask tur heimom for en dusj og hente mer vann. Det blir litt mer styr med å få fylt vanntanken når vi er nødt til å hente vannet hjemmefra i kanner for å fylle tanken. Vannutakene er vinterstengt i de fleste havnene enda.

På tur ut Gylta, helt fantastisk!

Slik kan Folda også være. Dagen ble brukt til å bare kjøre rundt ute på Folda og inne i Brakstadsundet for å prøve fiskelykken. Fangsten ble til slutt 2 torsker som ble filetert og klargjort for fiskesuppe. Restene ble kokt til kraft.

Etter den flotte dagen fikk vi selvfølgelig en fargerik solnedgang

Tirsdagen kom med samme gode påskeværet. Hvem vil vel være på fjellet når havet er som dette? Utsikt mot Gjæslingan og Haraldsøykråka fyr

Utsikt mot Flatanger og Villa

På tide å tenke på middagen og vi ankrer opp i Steinan

Mens fiskesuppa putrer på byssa kan vi nyte utsikten

Middagen er unnagjort og det er på tide å begi seg til havn igjen, også denne kvelden velger vi Brakstad

På Brakstad er det store forandringer på gang. Havna skal utvides og det skal legges ny kai  lenger inn i Brakstadhamn. Nå er de i gang med å bygge adkomstveg til den nye kaia. Dette blir spennende. Vi måtte selvfølgelig på befaring for å kontrollere arbeidet.

Tenk at himmelen kan være så blå. Haugen over havna på Brakstad

Flott utsikt over blikkstille Folda

Solnedgang over bryggene på Brakstad – helt uten filter

Like før sola forsvinner og en fantastisk dag er over

Onsdagen brukes til fisking på vestsiden av Abelvær og i vestenden av Nærøysundet. Merkelig nok fikk vi ikke et eneste napp og så ikke fisk på ekkoloddet i det hele tatt. Vi snakket med flere som hadde samme opplevelsen. Det var kun de som fisket med garn som hadde fått fisk og da for det meste hyse. Kveldshavn denne kvelden ble Abelvær

Solnedgang over Abelvær

Rusletur i Abelværs eneste gate

Skjærtorsdag begav vi oss ut i skjærgården på sørsida av Vikna. Vi skimter så vidt husene på Bondøya

En tur innom fiskeværet Sør-Gjæslingan

Fremdeles Sør-Gjæslingan med hurtigbåtkaia forut

Det er smalt og grunt mellom øyene, men heldigvis godt merket. Her nærmer vi oss væreierens hovedsete, her var det butikk og fiskemottak.

Krykja er allerede på plass

Gjestekaia ligger ute, men dessverre er ikke landgangen lagt i land, så det ble derfor ikke så vi la til. En tur i land er viktig ved et besøk i Sør-Gjæslingan. Vi hadde med jolle, men syntes det ble litt for tungvindt nå på vinteren.

Vi tråklet oss ut igjen og satte kursen mot Rørvik

Nærøysundet fyr

Tjelden er på plass og står på ett ben og soler seg på gjestekaia

Også på bryggerekka på Rørvik er krykjene på plass

Langfredag dro vi ut på fisketur igjen, her passerer vi den nye godsterminalen på Kråkøya i Nærøysundet

Nordover i Nærøysundet mot Gjerdinga

Fiskesnøret dyppes stadig

og endelig ble det noen fine torsker på oss.

På tur sørover mot Rørvik igjen etter nok en flott dag på sjøen

Det ble middag på restaurant denne kvelden og Viknabifen smakte slett ikke værst. Fisken fikk vente til neste dag.

Da vi våknet påskeaften var hele havna i Rørvik islagt. Det var mange som måtte leke isbryter på tur inn og ut av havna. Vi tok oss en liten runde på byen for å etterfylle kjøleskapet og komplettere fiskeutstyret. Selv om det var blitt lite fisk, hadde det gått etter på slukene i påsken.

Midt på lørdag setter vi kursen over Folda mot Brakstad igjen

Rørvik Marinas nybygg på Marøya

Havnesjefen på Brakstad

Ved kaia lå det faktisk et par andre gjestebåter også, så på kvelden ble det et besøk ombord i Shelsea for en hyggelig båtprat.

Solnedgangen må selvfølgelig foreviges

Så er dagslyset forsvunnet og natta er i anmarsj

Søndagen kom med snødrev i lufta og vind fra nord. Vi forflyttet oss til Fosnesvågen og nok en gang var vi eneste gjestebåt.

Vi tok en liten kveldstur en tur opp til kapellet like ovenfor gjesthavna.  Fosnes er en gammel prestegård og det har vært kirke på Fosnes siden 1200-tallet. Nå står bare grunnsteinene etter den gamle kirka. Jøa har fått kirke på Dun, men den gamle kirkegården ligger der fremdeles og det vesle kapellet er vel et slags minnesmerke på det gamle kirkestedet.

2. påskedag var vinteren tilbake. Både landskapet, kaia …..

og båten var dekket av et tykt lag med våt snø. Etter frokost fisket vi oss hjemover til Seierstad. Også denne dagen fikk vi noen fine torsker på kroken.

Selv om 1. og 2. påskedag ikke ble like strålende som de første dagene i påskeuka, ble dette en drømmepåske på Namdalskysten. Dagene da Folda ligger speilblank kommer ikke så ofte, så da setter vi desto mer pris på dem.

Ella og Geir