04.05-15.05 2018 Årets båtpuss

Da rederinnen kom heim fra jobb fredag ettermiddag var Amica II på tur heim

 – langs landevegen

Spyling av rur og grønske

Så er Amica II ferdig vasket utvendig og på plass foran garasjen og tømt for alle løse møbler og tekstiler og årets båtpuss kan starte – rederinnen innvendig

og rederen utvendig

været har skiftet fra kaldt vårvær til skikkelig sommer og rederen har kastet skjorta.

Gunstig var klar for sjøsetting lørdag 12. mai, men i første omgang ble det stopp akkurat i utkjøringen vår. Godt Amica II ikke var klar for sjøsetting enda, for her hadde vi nok ikke kommet forbi.

Hjullagrene på det ene hjulet på vogna røk på turen til sjøsettingsrampa på Seierstad, så her var det bare å jekke opp vogna og plukke av hjulet. Heldigvis kunne personbiler lure seg forbi, så trafikken stanset ikke helt. Etter et par timer var nye lagre på plass og ferden kunne fortsette til Seierstad og sjøsetting.

 Tilbake til Amica II og bunnsmøring

Propellen er ferdig polert og blank og fin.

Mens vi ventet på pakke fra Maritim med nye plastgjennomføringer til utløpet fra lensepumper og vasker, startet jobben med å bære tilbake alt utstyret som hadde fått seg en runde i vaskemaskinen. Dyner, madrasser og puter har ligget ute til lufting i godværet i mange dager og har fått tørke skikkelig innendørs på nettene. Dette har en positiv innvirkning på miljøet ombord. Selv om båtlukta aldri forsvinner helt, blir det mye bedre. Alt tauverk, fendere og fendertrekk er nyvasket og rent. Amica II har også fått en del nye puter og pledd. Rederen har gått over alle gjennomføringer og rettet opp motoren.

Tirsdag 15. mai kom siste pakken fra Maritim og rederen kunne sette inn de siste gjennomføringene før Amica II igjen fikk sjø under kjølen. Rederinnen var opptatt på jobb, så rederen måtte gjøre jobben alene og det ble dårlig med bilder. Å sjøsette båten alene lar seg ikke kombinere med å være fotograf.

Nå er vi klare for langhelg med feiring av nasjonaldagen på sjøen. Første turen etter vårpussen er alltid deilig, alt er skinnende rent og det lukter godt ombord.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *