25.05.08 Fire dager til sjøsetting?

Nå har vi bestemt sjøsetting på torsdag. Frykter for at det blir med gammel propell, men hva gjør vel det vi har jo ikke turteller som virker heller :nonod: så det blir ikke mulig å se om vi har riktig turtall likevel. Vi må vel etterhvert klare å få orden på disse problemene, men det er usikkert om vi klarer dette til sjøsettingen. I går kveld sluttet stoppen å virke også, men dette viste seg å komme av at den var full av dritt, så etter en grundig rengjøring er den i orden igjen. Etterhvert klarte de også å finne feilen med tankmåleren, det viste seg at den manglet jording. Neste problem viste seg å være at propellen gikk feil vei, men også det var en enkel sak å rette på, bare å skifte feste på girwiren. Under dette arbeidet klarte de sevfølgelig å miste en skrue. Den falt ned i kjølen under dieseltanken og dit er det selvfølgelig ikke mulig å komme til :cryin: så nå er det leteaksjon for å finne en ny skrue som passer.

Rederen har montert en rull for ankerkjettingen på bauen og hektet på et par ekstra fester på badeplattformen i dag, mens rederinnen har vasket i lugaren. Selv om det egentlig så ganske rent ut, har jeg vasket alle kasser skap og skott, i tillegg til tak og vegger med klorvann. Dette pleier jeg å gjøre hvert år, for å ta knekken på evt. muggsopp. Det er dessuten en fin måte å få ryddet bort alt rot fra forrige år, slik at vi kan begynne å fylle opp med årets rot. I doghouse og under kalesjen er det ingen vits i å vaske før arbeidet med det elektiske er helt ferdig.

Ny skrue til girwiren ble også funnet. Godt at elle disse småfeilene dukker opp før sjøsettingen, men vi må nok sikkert regne med det dukker opp forskjellig etter at vi er kommet på sjøen også, så det kan kanskje være greit å få prøvkjørt litt før ferien.

Ella