13.09.08 Rundt Vikna – Frelsøya og Borgan

Lørdag 13.09.08
Etter at det hadde blåst hatter og høy hele uka, våknet vi lørdag morgen til solskinn og sørøst svak vind. Planen for helga var en tur rundt Vikna. Vi hadde aldri tatt turen helt rundt før. Brynjar ble bedt med som dekksgutt.

Harald V innhenter oss under Nærøysundbrua

Første etappe gikk til Rørvik, der vi anløp for bunkring av diesel og vann. Derfra dro vi nordover langs Engaslandet, med en liten avstikker innom Engasbukta for å vise fram rederinnens barndomsheim. Videre gikk kursen nordover og inn Kvalpsundet og ut på Lysøvika, inn Kvaløyfjorden og til Frelsøya.

Der tok vi en stopp og tyvlånte fam. Valø’s nye flytebrygge mens vi gikk på land og så oss om.

Lenger Nordvest i Vikna kan en ikke komme.

Sommeren har vært uvanlig tørr og mange av dammene så slik ut.

Det ble til at vi kikket litt på vegitasjonen på de forskjellige øyene vi besøkte. Her ser vi ei rogn som er preget av det tøffe miljøet den befinner seg i, men den bærer likevel masser av rognebær.

Vinden snudde etter hvert på nordøst og det ble litt kjølig så langt ute i havet. Vi bestemte oss derfor for å gå inn til Borgen.

Her passerer vi øya Emmudraget. Her har noen funnet sitt paradis. Dette er eneste huset på øya, det er fint vedlikeholdt og flittig i bruk.

I Borgan fant vi ei gjestekai under etablering. Vi traff et hyggelig par som sa at vi var velkommen til å ligge der.

Vi tok oss en spasertur der også før vi inntok middagen.

Utsikt over Borgan, mot Ramstadlandet

Her er trappa, hvor er så døra?

Den besto av indre- og ytrefilet av elg, med rømme/fløtesaus m.m. til drikke var det rødvin eller øl etter fritt valg. Til slutt ble det litt mer godt drikke :drink: og masse hyggelig prat, før vi inntok køyene.

Borgan ferjeleie by night. En fiskebåt er på tur inn.

Ella og Geir