07.09.08 Hjem fra Sør-Gjæslingen

Søndag 07.06.08

Rederinnen er førstemann opp på søndagsmorgenen. Klokken 08.30 dro hun på spasertur på moloen i pyjamasen. Faktisk var det flere som var ute og tok morgentrimmen og jeg kom i snakk med en dame fra Rørvik og hennes sønn. De har hus i Sør-Gjæslingan og inviterte oss bortom dersom vi var ute og gikk. De fortalte også at det var en trimkasse lenger ute på Langøya

Her fiskes det leppefisk, den fiskes med teiner og selges til oppdrettsnæringen fordi den spiser lakselus. I bakgrunnen ser vi fiskeværene Nordøyan t.h. og Sørøyan lengst til venstre i bildet.

Etter å ha fått liv i gubben og inntatt frokosten tok vi turen (til fots) ut til trimkassen. Vi skrev oss inn i trimboka

Utsikt mot Ytre Vikna.

Etterpå gikk turen tilbake til øya Nakken, der det meste av bebyggelsen er.

Bautaen utenfor fiskarheimen reist til minne om Gjæslingulykken i 1906, der mer enn 30 fiskere mistet livet i en voldsom storm. Alle har fått navnet sitt på plata på bautaen.

Vi gikk innom familien Hansen, som jeg hadde snakket med tidligere på morgenen og slo av en prat, hyggelige mennesker

Været ble etter hvert både varmt og fint og vi fant ut at det var på tide å begi seg i veg heim. Her forsvinner Sør-Gjæslingan bak oss.

I det flotte været la vi kursen forbi fyret på Haraldsøykråka ofte bare kalt Kråka eller Gjæslingan, og direkte mot Jøa.

Havet er speilblankt og vi passerer Aldgården og Moflesa i dorgefart

Da vi begynte å nærme oss Flotra fant vi oss en grunne der vi prøvde fiskelykken. Sjøen var helt stille og vi kunne bare koble fra og kose oss med snøret ute

Resultatet ble 3 seier, 2 langer og 1 torsk, Da var vi fornøyde og dro opp snøret

På tur inn til Brakstad måtte Hjalmar få blåse ut litt sot etter å ha gått å daffet på tomgang det meste av dagen. Her er Amica II sin hekkbølge i ca. 22 knop. På Brakstad kokte vi sei som vi spiste til middag. Mannskapet på Succsess kom innom en tur for å slå av en prat.

Rederinnen har rorvakt

Fra Brakstad seilte vi en snartur inn i Nordbotnet, før vi bare måtte innrømme at båthelga var over og vi måtte finne veien heim.

På Seierstad ble det ankerdram og oppdatering av loggboka, før vi samlet med oss rotet vårt og dro hjem.

Ella og Geir