08.04.09 10.04.09 Påsketur og pøbbåpning

Etter litt plunder med avløpet fra toalettet, forlot vi Seierstad med kurs for Brakstad ved middagstider. Ombord var foruten rederen og rederinnen, også 1. matrosen som var kommet hjem på påskeferie og Grethe, venn og nabo. Grethe har tidligere hatt tittelen førstereiskjerring, men begynner vel etterhvert å bli så pass sjøvant at vi snart må finne en ny tittel til henne. Noen som har gode forslag?

På Brakstad ble det ankerdram :drink: Når 2. matrosen etterhvert ankom landvegen ble det middag, hjemmelagede fiskekaker fra svigermors kjøkken, før vi entret Pøbben for årets første pøbbaften.

Etter middag ble det litt snacks og godt drikke :cheers_wine: i andreklassesalongen. Det med vinen holdt på å skjære seg helt ettersom rederinne ikke klarte å oppdrive noen vinopptrekker :blush: så flaut da, vi ble sittende en hel time å bare se på vinflaska som stod der, før endelig de små grå begynte å kverne og plutselig dukket vinopptakeren opp fra rederinnens toalettmappe, så logisk da.

Vi fikk akkurat tømt vinflaska før sola sank ned i havet foran baugen på Straumingen.

Amica II og Straumingen var de eneste båtene ved kaia denne kvelden.

Pøbben ble etterhvert fyllt til siste ståplass av muntert klientell. Rederne var tilbake i skuta ved midnatt og like etter kom også 1. matrosen. 2. matrosen og Grethe tok landeveien heim.

Natta ved gjestekaia på Brakstad ble litt urolig med kastevinder fra sørøst, men litt søvn ble det da. Etter frokost la vi kursen heim til Seierstad, hvor rederen igjen kastet seg over problemene med toalettet og septiktanken.

Det viste seg etterhvert at avløpsslangen fra toalettet til septikktanken var tettet av urinstein og måtte skiftes. Endelig fikk vi dreis på det nye avløpsanlegget og vi dro til Dalavika og hektet oss på bøya der.

Med jolla fant vi veien til hytta i Djupvika, der Kjellrun og Henry var vertskap. Der ble det servert toretters middag og dessert. Laks, lam og multer. Nam, nam, nydelig. Etterpå ble det kaffe og mye annet godt å drikke. Ved midnatt var vi tilbake ombord i Amica II etter en rotur i stummende mørke. Det var helt stille og morilden glitret rundt årene og i kjølvannet.

Natta tilbrakte vi i Dalavika, hvor vi våknet til en flott langfredagsmorgen. Det ble frokost i Dalavika før vi avsluttet påsketuren. Rederen måtte hjem for å pakke reisebagen og dra på jobb.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *