12.06.09 – 14.06.09 Nok ei båthelg i hjemlige farvann

Værmeldinga lovet ikke særlig godt båtvær og vi hadde dessuten en del ærender vi skulle gjort i Namsos, så vi besluttet at vi like godt kunne dra innover fjorden til Namsos med båten. Vi la ut fra hjemmehavna etter arbeidstid på fredag og fikk gjort unna en del av shoppinga allerede på fredag kveld. Rederinnen hadde store planer om å investere i ny mobiltelefon, men den som kom tilbake med ny telefon, var rederen, mens rederinnen fremdeles sliter med den gamle Qtek’en. Sånn går det når en ikke klarer å bestemme seg. Vinglepetter, det er meg det eller…..kankje… :confused:

Været ble temmelig fuktig etterhvert og vi avsluttet handlerunden og ordnet oss middag ombord. Etterpå ble det en liten trimtur rundt Byåsen, før vi inspiserte båtene i havna.

Båthavna i Namsos med Solsiden, den gamle kornsiloen, i bakgrunnen. Midt i bildet ligger en gammel kjenning. Gamle gode Amica er minst like velstelt som da hun var i vårt eie.

Det ble ikke særlig mye nytt til båten på denne turen, men et par nye potteplanter ble det i det minste. I tillegg ble det ny 12 volts-ledning til TV’en ombord. Utover lørdagen gav regnet seg og vi besluttet å sette kursen mot Finnanger brygge Innehaveren har mange ganger invitert oss, men det har aldri blitt så vi har dratt dit. Nå hadde vi sett i avisa at det skulle være pubbkveld denne lørdagen og vi fant ut at nå var det på tide at vi utforsket fasilitetene. Vi ble ikke skuffet :yesnod:

Først ble det nyfiskede reker til middag,

og pubbvert Hans, som forøvrig hadde fisket rekene selv, serverte godt drikke glassene :cheers:

Selv om Amica II var eneste båt ved gjestekaia,

var vi ikke alene ved bardisken. Det ble en hyggelig kveld med masse trivelig prat og godt drikke.

Et flott anlegg som er verdt et besøk. Ved kaia ligger reketråleren Otterøybuen, som er Hans’ arbeidsplass på ukedagene.

Like over midnatt lusket vi tilbake ombord og inntok etterhvert rederlugaren.

Søndag var det fremdeles vind fra nordvest og noen små regnbyger, så utpå formiddagen fant vi veien innover Lokkaren og rundt Elvalandet, før vi dro inn i Nufsfjorden.

Innerst i fjorden ligger en liten skjermet fjordarm som heter Busalten. Den er vanskelig tilgjengelig på annet vis enn med båt og ligger skjermet for all slags vær.Her ankret vi opp og inntok middagen, som bestod av hvitløksmarinert ørret denne dagen

Etter middagen var det noen som slappet av,

mens andre måtte jobbe.

I kveldinga satte vi kursen heim til Seierstad og ny arbeidsuke igjen.

Ella og Geir