05.07.10 TV-opptak på Brakstad

Mandag var Straumingen ventet inn til Brakstad med Lindebjerg og hans TV-team. Vi i kystlaget dro ut med alle «gammelbåtene» som lå ved kai for å møte gjestene. Det blåste friskt og Folla viste seg som «eit vaksemenneske». En av «våre» dro ut med en liten ribbåt for å hente en kameramann, men sjefen selv satte ned foten da kameramannen var klar til å entre ribben, det var absolutt ikke forhold for å gå i småbåt. Ribben måtte gå ved siden av Straumingen til de kom inn i smulere farvann, før kameramannen fikk lov å gå over i ribben og bli med til lands for å filme Straumingens ankomst.

Straumingen nærmer seg kaia, med sjefen sjøl midt på dekket som observatør.

Så er også Siglurð på plass i båsen sin, det ble en frisk seilas.

Selv om været var ganske vindfullt var det møtt fram mange mennesker for å ta i mot Straumingen og dens mannskap. Båter var det derimot ikke så mange av, været var nok litt for friskt til at småbåtfolket så råd for å legge ut.

Inne på Pøbben var ordfører Bjørg rask til å be om ordet, for å gjøre ære på vinneren av nordisk kulturpris 2010 – skipper og kystlagsleder Frode Bjøru. Hun delte ut blomster klemmer og vakre ord, før hun skiftet rolle og mønstret på Straumingen som kokk og dekksarbeider på Straumingen for resten av turen med TV-teamet.

Programleder for TV-serien Norskekysten Dag Lindebjerg og skipper og nordisk kulturprisvinner Frode Bjøru.

Den vakre solnedgangen på Brakstad fikk vi med oss denne kvelden også. Den offisielle delen av kvelden tok slutt ganske tidlig, men vi kystlagsmedlemmene ble sittende på Pøbben og prate utover natta.

(Ettersom det er min mening at gjestene våre må få lov til å hygge seg med godt selskap og godt drikke uten å risikere å få bilde av seg publisert, så legger jeg ikke ut noen flere bilder fra arrangementet på Pøbben)

Så er vi kommet til tirsdag morgen og mannskapet gjør klar for å kaste loss igjen. Her er det filmteamets ribbbåt som heises ombord.

En liten matbit før avgang Brakstad.

Så må fenderene inn.

Og med det sier programserien Norskekysten farvel til Jøa. Serien vil komme på NRK TV til vinteren etter ski-VM.

Ella og Geir