20.08-22.08.2010 Avslutning av ferien 2010


Fredagen starter fuktig og grå og vi frykter for at dette skal bli en stille og kjedelig dag, ettersom vi er eneste gjestebåten ved kai.

Det varer imidlertid ikke lenge før Malin av Namsos klapper til kai. De har vært på yttersida av Flotra på fiske. De startet dagen ved syvtiden og har fått mye fisk, sei, uer og brosme. Her er rederne i gang med å gjøre opp fisken.

Til vår store overraskelse blir vi bedt på midddag ombord i Malin. Vi blir så overveldet at vi blir nesten stumme og selvfølgelig takker vi ja til inbydelsen.

På menyen stod det stekt brosme og sei med tilbehør. Nyyydelig :yesnod: Tusen takk til rederne til Malin!!!

Etter middagen får vi gjester ombord i Amica II. 1. matrosen hadde bursdag den 19. august og han kom sammen med sine besteforeldre for å feire dagen. Etterhvert inviterte vi over rederne til Malin også. Plutselig var omtrent hele dagen gått og vi hadde ikke fått tid til å kjede oss et øyeblikk.

Fredag kveld hadde kystlaget invitert til avskedsfest for Ton, vår innleide nederlandske båtbygger. Feiringen startet med en skål i genever for alle fremmøtte. De som av en eller annen grunn ikke hadde lyst til å drikke sin drink selv, fikk beskjed om å donere den til båten.

Så var det gaveoverrekkelser.

Så ble det servering av pizza på Pøbben. Det ble en trivelig kveld på Pøbben med mange gjester, både lokale gjester og båtfarende gjester. Kvelden ble avsluttet med allsang og musikk og :cheers: ut i de små timer.

Lørdags morgen var det igjen et flott vær og det lå mange gjestebåter ved kaia.

Vår 1. matros var ikke den første til å stå opp denne dagen, kan det ha en sammenheng med at han var den som var ivrigst til å sørge for underholdningen kvelden før :crazy:

Etterhvert ble det færre båter ved kai og rederne til Amica II besluttet at det var på tide med en liten trimtur, og hva er vel bedre trim enn å ro. Gurianna lå der og ventet på å få seg en liten luftetur.

Her gjelder det å være samstemte og ro i takt. Det gikk utrolig bra, kanske fordi rederinnen fikk sitte fremst og :discuss:

Jo da, her går det fremover. Det ble en runde rundt Bølet og tilbake inn i havna igjen, akkurat langt nok til at vi klarte å å med oss si skikkelig regnskur.

Det tok imidlertid ikke lange tida før sola kom fram igjen og det begynte å dukke opp tørste båtfolk i havna. Rederinnen tok ei lita økt ved ølkrana for at de skulle få slukket den værste tørsten før de dro videre :cheers:

Noen dykkere hadde også funnet veien til Brakstad havn og i løpet av ei lita time hadde de funnet ei fin lita samling av kamskjell. De var overveldet over hvor mye stor og fin skjell det var i området. De var godt fornøyd med fangsten.

Også denne kvelden ble avsluttet på Pøbben, men med betydelig færre gjeste enn på fredags kvelden. Koslig var det likevel.

Hele den siste feriedagen vår ble benyttet til :fishing: Vi fikk etterhvert både torsk, sei, hyse og makrell, så da vi kom i land ble det ovnsbakt makrell med gullrøtter og fløtepoteter. I morgen blir det varmrøkt makrell. Resten av fisken havnet i fryseren.

Så er ferien over og vi har fått med oss mange fine opplevelser. I morgen skal rederinnen møte på jobb igjen. Oppsummering av ferien kommer i egen innlegg.

Ella og Geir