30.04-04.05 2014 Namsos

Det var langhelg og vi hadde et par ærender i Namsos, så da tok vi like godt Amica II til Namsos, så slapp vi å kjøre flere turer fram og tilbake med bil.

Allerede onsdag etter endt arbeidsdag kastet vi loss og begav oss innover i fjorden. Været var ikke mye å skryte av, men ombord i Amica II var det varmt og trivelig.

Etter middag og oppvask ble det en liten trimtur. Vi la turen opp på Klompen, byfjellet i Namsos. Det er ganske bratt opp, så dersom en gir på litt, går det an å få fart på blodpumpa.

Noen har tydligvis vært glade for at de hadde nådd toppen


Utsikt over Namsos


Mot Rock City og småbåthavna på Vestre, der Amica II ligger


Mot Spillum og utløpet av Namsen


Så er turen snart unnagjort.

Det meste av torsdagen gikk med til familiebesøk


Torsdag kveld kom lettmatrosen på sitt første besøk ombord i Amica II, bare 6 uker gammel.

Fredag hadde vi planer om å forlate Namsos så fort rederen hadde fått fornyet offshoreattesten sin, men sluddbygene kom tett og det fristet egentlig ikke så mye å dra utover i fjorden, så vi besluttet å ligge ei natt til.


Det var salg av ferske reker og det ble lettvindt middag denne dagen.


Flere ganger i løpet av de dagene vi lå der kom det folk ned på kaia som vrengte av seg klærne og hoppet i sjøen – russen tenkte vi – men vi oppdaget etterhvert at det gikk en slags utfordringskampanje på facebook, der folk utfordret hverandre til å hoppe i sjøen innen 24 timer. 3-4 gr. i vannet, vind fra nordvest og sluddbyger fristet ikke oss for å si det sånn.

Lørdag formiddag forlot vi Namsos. Vi endte opp i Nufsfjorden. Været var like guffent der, men der lå vi i ly for vinden. Etter et lite besøk av havnesjefen  med frue, ble det en stille og rolig lørdagskveld på oss.


Mellom bygene dristet vi oss ut og fyrte opp grillen. Indrefilet av svin, med fløtegratinerte poteter og salat smaker ikke galt, selv på en lørdagskveld.


Yr hadde lovet bedre vær på søndag og rederinnen var tidlig oppe for å kose seg og få tatt noen bilder av denne flotte vårmorgenen.


Amica II er eneste gjestebåt.

Det tok imidlertid ikke lang tid før nordvesten og haglbygnene var over oss igjen, så det var godt jeg klarte å få til et par bilder av idyllen.


Etter et par skikkelige haglbyger kom solen fram igjen og vi dro til Fosnesvågen for å innta middagen der.


Det var ikke akkurat sommertemperaturer, men vi fikk da grillet pølsene våre, før vi avsluttet båthelga i hjemmehavna. Nå kommer godværet og Amica II blir liggende i båsen sin i tre uker, før det blir vårpuss når rederen har neste friperiode.

Ella