14.11-15.11 2015 på tur med virus

Vi hadde store planer om båttur med krabbefiske denne helga, men torsdag morgen ble planene plutselig forandret. For første gang på mer enn 15 år måtte rederinnen ringe sin arbeidsgiver å meddele at hun ikke var i stand til å komme seg på jobb. Båttur i helga kunne vi bare glemme, det var bare å benke seg halveis liggende stilling med et pledd over seg og Ibux, Cleenex, Otrivin og Bergensk Brystbalsam. Fredag kveld letnet imidlertid formen plutselig og i løpet av et par timer snudde tilværelsen fra mistrøstig til levelig igjen. Lørdagen kom med flott høstvær og formen var stadig oppadgående, så da kom lysten på båthelg tilbake.

Virustur 010Like etter frokost kastet vi loss og begav oss ut i godværet, dvs. rederen kastet loss og gjorde alt som skulle gjøres mens rederinnen satt inne i godt oppvarmet salong og koste seg med en varm tekopp.

Virustur 017Skarven koste seg også og tørket fjærene i sola

Virustur 020Vi var en snartur innom Brakstad, men det var mye drag i sjøen og gjestekaia lå ganske urolig, dessuten var det sø høy flo at landgangen hang nede i sjøen. Vi besluttet derfor å henge oss på bøya ved Skogøya i Brakstadsundet i stedet.

Virustur 024Ettersom rederinnen stort sett satt inne i salongen og hostet og tørket nesen var det rederen som måtte gjøre all jobben med teinene også. Her klargjøres agnet, som ble hentet på bunnen av fryseren før vi dro. Vi satte ut teinene inne i Brakstadsundet, men etter at den siste teina ble kastet ut, forsvant markeringsblåsa ned under overflaten og borte var den. Vi fant ut at det beste var å lete etter den på fjære sjø med jolla.

Virustur 029Det var allerede begynt å mørkne før det ble fjæra, men rederen la i veg likevel. Legg merke til de flotte skyformasjonene. Rederinnen koste seg ombord i Amica II, med strikkinga si. Det var stup mørkt før rederen var tilbake, han trodde imidlertid at han hadde sett teina i lyset fra hodelykta, men før han fikk stoppet jolla forsvant den i mørket. Vinden hadde økt på litt også, så han fant det best å avslutte.

Virustur 033Litt snacks, kabal og litt surfing på nettet var kveldssysselen denne lørdagskvelden, der vi lå helt alene uten å se lys rundt oss noe sted.

Virustur 043Søndag morgen før frokost dro vi ut for å se etter teina igjen. Speilblank sjø og skyfri himmel gjorde jobben enkel. Vi fant teina og fikk greid opp flokene på tauet, før vi begav oss tilbake til moderskipet igjen.

Virustur 048Morgenfugler som flyr over oss kanskje……

Virustur 050Nordøstover i Brakstadsundet var det litt flere skyer.

Virustur 056Godt å komme tilbake til varm båt igjen.

Virustur 059Sist vi var her, for ca. 3 mnd. siden, var det fullt badeliv på stranda her.

Virustur 064Så har vi sluppet bøya og er klar for å trekke teinene.

Virustur 065Første teina er oppe, ikke akkurat noen storfangst, men som vanleg var det flere krabber i teina enn det vi kunne se før vi åpnet den.

Virustur 067Til sammen ble det 17 krabber, men det viste seg faktisk at 10 av dem var hannkrabber. Så mange hannkrabber har vi aldri fått før. Vi pleier å ta dem med hjem og og koke dem også. De har store klør med masse fisk i. Å bare plukke klørne av de synes jeg er barbarisk, da er det bedre å drepe dem ved å koke dem.

Virustur 068Ikke så værst vær på heimturen heller.

Virustur 075Her ser vi ut over tre kommuner, Fosnes, Nærøy og Bindal. Heilhornet i Bindal har fått snødekke på seg.

Virustur 076På tur inn i Seierstadfjorden og snart hjemme. Vel hjemme ble det koking og rensking av krabber, før vi inntok kveldsmaten, som bestod av krabber, loff, majones, sitron og godt drikke. Vi har ikke fisket krabber så sent på året før, men det var faktisk ikke så dumt. Det var mye mat i krabbene og rogna var veldig fast og fin.

Ella

2 kommentarer til “14.11-15.11 2015 på tur med virus

 1. Kjell Johansen

  Hei «Amica» Jeg ønsker deg og dine et godt nytt år, forhåpentligvis med flott båtvær slik at vi kan fortsette å glede oss over dine hyggelige og fine «reportasjer» fra livet på og ved sjø og båt.

  1. amica Innleggsforfatter

   Godt Nytt Båtår og takk for en fin kommentar. Det blir dessverre litt for lenge mellom båtturene nå på denne tiden av året, men nå går det snart mot lysere tider og vi gleder oss til nye turer. Selvfølgelig ønsker vi oss godt vær, men som du kanskje har skjønt kan vi finne på å dra på tur i dårlig vær også. Det er egentlig vinden som er vårt største hinder. Når en bor på Namdalskysten kan en ikke forvente seg så mange solskinnsdager. Det er fint at noen kan ha glede av skribleriet mitt, selv om det kan bli litt ensformig og mange gjentagelser. Sånn blir det når en har frekventert samme farvann i år etter år.

   Ella

Det er stengt for kommentarer.