23.01.2016 Båtåret 2016 er i gang

i havn 001

Så langt har båtåret 2016 bestått av noen korte besøk ombord i Amica II for å tømme avfukter og sjekke forholdene ombord. Vi har hatt en periode med kaldt vindfullt vær, etterfulgt av en uke med store snømengder. Rederen har måket av kaia og kalesjen jevnlig, men latt snøen på fordekket ligge som isolasjon.  Lørdag ble savnet etter båtlivet så uutholdelig at vi bestemte oss for en båtdag, selv om det ble bare i havna. Det fristet ikke å begynne å fikle med nedsnødde stivfrosne fortøyninger, så vi startet opp motor og varmer og koste oss ombord likevel.

Snø og is forsvant etterhvert av rutene og vi kunne se ut på omgivelsene.

i havn 002Båtutsettet i havna ligger gjemt under snøen og det er lite som tyder på at det blir noe båtliv her med det første.

i havn 007De siste to vintrene har vi valgt å la vanntanken stå med vann i, fordi vi liker å bruke båten på vinteren også. Vi passer på å tømme alle kraner og la de stå åpne. Heldigvis hadde pumpa klart seg gjennom kuldeperioden vi hadde for et par uker siden og vi kunne fylle på litt medbragt vann. Deilig å ha vann i kranene når en er ombord.

i havn 009

Ikke alle som frykter det kalde badevannet.

Det ble varmt og trivelig ombord og rederinnen koste seg med stikkinga, mens rederen gjorde litt forfallende arbeid. Det ble skiftet luftutak på vameanlegget i den nedre salongen og satt opp ny co-alarm, i tillegg ble slangene til varmeren gått over for å sjekke at alle koplinger var tette.

i havn 011

Utpå kvelden ble det servert nachos fra Amicas bysse, på papptallerkener for å spare på oppvaskvannet. Før sengetid fant vi veien heimover igjen, men syntes begge at vi hadde hatt en fin «båttur», selv om fortøyningene fremdeles ligger dekket under snø og is.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *