Båtferien 2016 08.07-26.07

tt 2547

Fredag og det var klart for lettmatrosen å begi seg heim til mor og far igjen mens besteforeldrene startet årets båtferie med Amica II. Etter å ha avlevert gutten i Namsos, satte Amica II kursen rett ut i havet til fiskeværet Nordøyan, der det skulle være pubkveld på lørdag.

Sommerferie16 007Ankomst Nordøyan, i motsol med litt sjøskvett på ruteneSommerferie16 016

God plass ved gjestekaia i Nordøyan. Seilbåten foran oss er hjemmehørende i TrondheimSommerferie16 024

Ved ankomst blir det selvfølgelig en tur rundt i været for å ta bilderSommerferie16 025

Nordøyan fyrSommerferie16 035Kveldsol ved bautasteinen for de omkomne etter St. Svithun-forlisetSommerferie16 036

Lykta på VeirskaftetSommerferie16 054

På lørdag koser vi oss og lar feriefølelsen synke inn. Noen er faktisk så tøffe at de tar en dukkert selv om badetemperaturen er ca. 13 grSommerferie16 062Det var masse av disse insektene, og flere skal det bli ser det ut somSommerferie16 080Søndag morgen og en del av båtene har begynt å forlate Nordøyan. På lørdagskvelden ble det talt vel 40 båter og ca. 200 personer i været. En del av folket kom og dro med hurtigbåten, som hadde lagt turen til Nordøyan i anledning pubkvelden. Mange kom også i småbåter som dro tilbake i løpet av natta. Det ble en trivelig kveld, med levende musikk, mye folk og god stemningSommerferie16 084Amica II forlot Nordøyan søndag formiddagSommerferie16 102Et par kvelder i havna på Rørvik hører med. Utpå søndagskvelden kom flere båter fra Jøa til Rørvik og vi dro på byen for å spise middag.

På mandag ble det shopping og familiebesøk på oss, mens de andre båtene dro videre eller hjemoverSommerferie16 114Tirsdag var det på tide å fortsette turen og etter å ha forlatt havna i Rørvik ble det bestemt at vi skulle dra nordover. Som vanlig må kamera fram når vi passerer rederinnens barndomshjem på Engan like nord for RørvikSommerferie16 115Gjennom DolmsundetSommerferie16 124Helgelandsflesa, med Melstein og Leka i bakgrunnenSommerferie16 132TorghattenSommerferie16 137Greit å få gjort unna kveldsvasken mens vi er utaskjærsSommerferie16 141På tur inn til Brønnøysund og her ble det trangt, Amica II måtte selvfølgelig vike for nyttetrafikken og la stilt på sørsiden av støtta mens hurtigruta passerte oss på kloss holdSommerferie16 150

Etter et sveip innom Brønnøysund ble det klart at havna der var temmelig full, Det var dessuten dagen før rootsfestivalen skulle åpne og vi bestemte oss derfor for å legge til i Berg i Sømna. Da vi ankom Berg, var allerede Olivia fra Jøa på plass og neste dag kom også Jupiter og Gunstig. Vi ble liggende på Berg til torsdag, før alle båtene satte kursen videre nordoverSommerferie16 158I Brønnøysund var «rootsen» i full gang og havna temmelig fullSommerferie16 163

Sommerferie16 166

På tur inn Vevelstadsundet  Sommerferie16 172Vi hadde hørt at Vistnfjorden skulle være et fint sted og vi kjørte helt inn til bunnen i fjorden. Egentlig fant vi ikke stedet så spesielt og etter litt konferanse ble vi enige om å gå til en liten lagune ytterst i Vistnfjorden  Sommerferie16 215 Her fant vi oss en akseptabel ankringsplass  og la oss til for natten Sommerferie16 217

Amica II, Gunstig, Jupiter og OliviaSommerferie16 221Ikke enkelt når det ikke finnes hundedo om bordSommerferie16 225

Utpå fredag fortsatte vi vedere med Sandnessjøen som mål. Her passerer vi Rødøy (den røde Rødøy) og foran oss har vi Vefsenfjorden og Alsta med De syv søstre.Sommerferie16 240Under HelgelandsbroenSommerferie16 241Ankomst SandnessjøenSommerferie16 245I Sandnessjøen fant vi oss plass i småbåthavna og ble liggende der natt til lørdag. I løpet av kvelden ankom det flere båter fra vårt nærområde. Flere av båtene var på tur nordover og Gunstig slo seg sammen med dem, Olivia og Jupiter ble liggende enda et par dager i Sandnessjøen, mens Amica II begav seg sørover igjen. I mange år har vi snakket om å prøve å gå ytre lei fra Hærøy til Vega men det har blitt bare med snakket, så nå var vi klare for å gjøre alvor av den tankenSommerferie16 252På tur inn i HærøysundetSommerferie16 273Herøy, med De syv søstre i bakgrunnenSommerferie16 277Herøy med Dønna i bakgrunnenSommerferie16 284

Gjestehavna i HærøySommerferie16 290Kurs for Vega og SølaSommerferie16 292Bak oss kan vi se SandnessjøenSommerferie16 293Leia vi har pekt oss utSommerferie16 300Det var til tider høy staketetthet og ganske så grunne områder, men det er noe vi likerSommerferie16 308Helgelandskysten speiler seg i lyskasterdekselet vårtSommerferie16 326Det var utrolig mye mange øyer med hus på her ute, med havet som nærmeste nabo. Her nærmer vi oss Sandvær. Her var det jo nesten en liten bySommerferie16 330Det hadde jo vært spennende å gått i land, men vi så ikke noen steder der vi syntes vi kunne legge til. Vi så jo folk der, så det er mulig vi kunne fått låne oss en kaiplass noen timer dersom vi hadde spurt, men det får vi ha til gode til et senere årSommerferie16 342Leia fortsatt omtrent til Lånan, men det er også et sted vi får ha til gode. Det begynte å li langt på dagen og det var på tide å sett kursen innover igjen  Sommerferie16 355

Dersom jeg ikke husker feil er dette fra SørværSommerferie16 358og KilværSommerferie16 366Målet for kvelden var Møyhamn på Torget, ei idyllisk lita bukt med noen få båtplasser. Gjestekaia var opptatt med et par båter av en litt annen størrelse enn oss, men vi fant oss en plass på enden av småbåthavnas kai. Vi snakket med eieren av havna og han kunne opplyse at i hans havn var alt tillatt, så vi måtte gjerne ligge derSommerferie16 367I nord kan vi se inn til BrønnøysundSommerferie16 378Det ble en aldeles nydelig lørdagskveldSommerferie16 379Sommerferie16 383Et par flott seglbåter som bader i kveldssolaSommerferie16 385Sommerferie16 386Sol på TorghattenSommerferie16 392Søndag formiddag kom med vind fra sørvest og regn. Vi gikk en formiddagstur og spiste lunsj før vi satte kurs mot havna i Brønnøysund. Vinden hadde stilnet litt og de fleste båtene som hadde ligget der i forbindelse med rootsfestivalen hadde forlatt havna, så da var det vår tur til å innta Brønnøysund havnSommerferie16 403Siste mot i fendertrekkSommerferie16 410Vi ble liggende et par netter i Brønnøysund og på mandagskvelden ble det en liten sykkelturSommerferie16 411Vi syklet ut til Gårdsøya på nordsiden av Brønnøysund, men plutselig ble himmelen så svart at vi fant det best å finne vegen tilbake til Amica IISommerferie16 419Brønnøysund har virkelig fått et flott havneområde de siste årene og det er en trivelig by å komme tilSommerferie16 429Det ser litt skummelt ut når hurtigruta skal snu inne i den trange havna i Brønnøysund, men jeg har ikke hørt at det har oppstått noen farlig situasjoner herSommerferie16 436Tirsdag kveld satte vi kursen mot hjemlig trakter igjen. Vi hadde bestemt oss for at vi ville ha noen flere feriedager i Vikna-skjærgården. Her er vi på tur ut Torgfjorden med Leka i sikte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *