16.05-17.05 2017 Nasjonaldag ombord

Ettersom matrosene har forlatt reiret og vi gamlisene bare har oss selv å tenke på, ble det til at vi bestemte oss for nasjonaldag på sjøen. Vi mønstret på den 16. mai på ettermiddagen, men så var det fotballkampen vi skulle sett da. TV-forholdene er ikke de aller beste på innersiden av øya vår og Yr varslet sørvest kuling på yttersida i løpet av natt til 17. mai. I hjemmehavna har vi ganske bra dekning på riksTV, så vi ble liggende i havna til kampen var over og Rosenborg hadde gått på sitt første tap denne sesongen.

Ved 23-tiden kunne vi drukne  skuffelsen over nederlaget med en ankerdram i gjestehavna i Fosnesvågen

Ved flaggheisinga på nasjonaldagen var sørvestkulingen ikke helt unnagjort enda og det var bare så vidt rederinne så råd for å stikka hånda ut gjennom glidelåsen for å sette ut flagget. Fotograferingen ble foretatt fra innsiden

Det tok imidlertid ikke lang tid før skydekket sprakk opp og sola tittet fram. Da var det på tide å finne fram boblene

Bobler i glasset må det være på nasjonaldagen

Været ble bare bedre og bedre og vi koste oss i Fosnesvågen

Litt lesing i sola på bakdekket

Ombordbakt focaccia til Rema-bacalaoen gjør måltidet godkjent som hjemmelaget 🙂

I kveldinga ble vi fristet til en liten rundtur rundt Jøa som avslutning på en flott dag

Rundt Skredderneset

Vestover i Brakstadsundet

Brakstadsundet østover

Den nymerkede Måsskjærleia fra Brakstasundet ut på Folda

Kveldsol over Bølet

Hekkbølger på tur inn Rausunda med utsikt utover Folda

Flere som er ute og nyter godværet, selv om det nok er i arbeids medfør

Skulle prøve å ta bilde av bølgene den store båten laget, men de var litt større enn hva jeg hadde regnet med, så det var bare å kaste fra seg kamera og klamre seg fast, så det ble ikke noe skikkelig bilde av bølgene

Solnedgang over Aglen på Otterøya og Tranåslandet på Jøa

Det siste vi ser av sola denne kvelden og vi er inne i Seierstadfjorden og snart hjemme.

Seierstadfjorden Nordover. Vel hjemme blir Amica II liggende i båsen sin i to uker nå, mens rederen får utløp for sjølivet på Norneskipet utenfor Brønnøysund og rederinnen får kose seg som kontorrotte.

Ella og Geir