02.06-05.06 2017 Båtpinse

Da rederen kom hjem fra jobb på fredagen var Amica II klar for tur og pizzaen var allerede ferdig stekt.

Vi satte straks kursen mot Brakstad, der det ble servering. Dette er første prøve på å steke pizza i den elektriske stekeovnen ombord og det fungerte helt utmerket.

Da vi ankom, var Pøbben allerede åpen og det ble en utepils på oss også før vi inntok køya

Solnedgangen fikk vi også med oss

Lørdag gikk ferden ut den nymerkede  Måsskjærleia

Rederinnen koste seg med strikketøyet over Folda. Strikkeforkle er kjekt å ha når en strikker med garn som loer 🙂

Gjennom Abelværleia

I Rørvik gjestehavn var sommertrafikken allerede i full gang. I løpet av kvelden ankom det seilbåter fra mange forskjellige nasjoner. Noen få motorbåter fant også kaiplass for kvelden. Som vanlig fant vi oss en plass lenger inne i havna på enden av en pir med fastplasser.

Rett over havna fra Gjestekaia er det dukket opp et nytt kjøpesenter siden vårt forrige Rørvikbesøk og vi måtte selvfølgelig legge inn et besøk dit

Et lite sommerbesøk i Amica II

Det ble også et lite besøk innom Vinmonopolet, der vi fant en hvitvin som måtte prøves. Egentlig svarte den ikke helt til forventningene. Syntes den manglet den friskheten beskrivelsen sa at den skulle ha. Rederinnen fant den litt tam og pregløs.

Utpå kvelden ble det et lite familiebesøk før vi tilbragte kvelden om bord med vinsmaking og andre viktige sysler. Søndag formiddag satte vi kursen heimover igjen og dagen ble tilbragt på Brakstad i sola på bakdekket med hver sin bok

mens ørna passet på oss.

Kvelden og natta ble tilbragt i Fosnesvågen gjestehavn som eneste gjestebåt

Mandag, 2. pinsedag ble brukt til matauk. Vi ventet familiebesøk på tirsdag og hva passet vel bedre enn å servere selvfisket torsk til middag.

Ella og Geir