Krabbefiske 22.10-25.10 2020

Vinteren nærmer seg, elgjakta er over og rederinnen har masse plusstid til gode på jobbkalenderen, så da er det deilig å kunne bevilge seg ei langhelg på sjøen.

Vi la ut fra hjemmehavna på torsdag kveld og var framme på Brakstad i det mørket senket seg. Det som ser ut som land ute i horisonten er faktisk skyer. Sola er nettopp forsvunnet ned i havet ute på Folda. På turen gjennom Brakstadsundet fikk vi satt ut et par krabbeteiner.
Etter fortøyning og ankerdram ble det servert bacalao fra supern. Den stort sett med på alle turer med Amica II. Veldig lettvint for kokken og smaker kjempegodt synes vi.
Fredag formiddag hadde vi et lite ærend på innersida av øya og på turen utover igjen ble teiene dratt opp. Det viste seg at vi hadde klart å lokke til oss ca. 30 krabber til sammen i de to teinene, de flest hunkrabber. Hannkrabbene kastet vi ut igjen.
Pass fingrene nå – teinene ble åpnet og tømt på gjestekaia på Brakstad
Her er det mer enn nok til både oss og naboen.

Vi kokte ca. 10 krabber selv, resten fikk naboen. Det fine med å ta i land fangsten på Brakstad, er at vi kan stå ut ved sløyebenken å renske krabbene. Vi passer på å ta dem mens de ennå er litt lunkne, så blir det ikke så kaldt på fingrene heller, selv om utetemperaturen nærmer seg frysepunktet.

Krabbene er ferdig rensket og godsakene er kommet på bordet. Krabbene serveres med drue- og purresalat. Rederen vil gjerne ha øl til, mens rederinnen foretrekker hvitvin.
Nå sies det at det er masse tungmetaller i krabbene på Namdalskysten og at en ikke skal spise for mye av dem, men noen slike skiver må en likevel unne seg i løpet av høsten. Krabbe er sesongmat. Krabbe fra fryseren smaker ikke godt.
Selv om ingen har vannet blomsten vår på flere uker, ser blomsten ut til å trives ombord i Amica II
Lørdag formiddag med godvær og kurs mot Steinan
Lørdagen ble stort sett brukt til å forbrenne diesel i nærområdet, vi bare daffet rundt uten mål og mening. Plutselig ble det helt vindstille rundt oss. Vi bare koblet fra og lot oss drive, mens vi koste oss med kaffe/te og hjemmebakte boller. Sjølivet er herlig 🙂
Etter hvert seg vi sakte inn Gylta, friska på farten litt innover i Nordsundet for å kvitte oss med litt sot. Målet for kvelden var Nufsfjord Havanna. Det var meldt litt frisk vind på søndag formiddag og vi måtte finne oss ei rolig kveldshavn.

Vi la til kai I Nufsfjorden og inntok middagen der. Utpå kvelden kom nettbrettene fram og vi studerte varslene på Yr.no. Det vise seg at varslet for søndag formiddag nå var endret til stiv kuling. Vi besluttet da at vi heller ville overnatte i hjemmehavna, i stedet for å prøve å ta oss inn i havna søndag formiddag i stiv kuling. Vi løste fortøyningene i Nufsfjorden, og satte kursen heimover. Det ble mørkeseilas heimover før vi køyet. Natta var stille og rolig, men utpå formiddagen da vi forlot båten rykket det ganske bra i fortøyningene.