Det så ut som onsdag ble den siste godværsdagen i ferien vår og vi bestemte oss for at det var på tide å vende nesen heimover. Turen over Folda fra Sør-Gjæslingan til Brakstad kunne vi gjort unna på halvannen time om vi hadde ønsket det, men vi valgte selvfølgelig ikke korteste leia heimover.
Vi tok først turen innom Sørøyan. Der var det skarven som rådde grunnen, på bergene ned mot sjøen satt det store flokker med skarv. Når vi ankom jumpet de seg ned i sjøen
Husa i Sørøyan ligger samlet. Jeg vil tro det har vært litt flere hus der en gang i tida, men de som står igjen er godt tatt vare på. Dette var så nærme bebyggelsen som vi kunne komme på fjære sjø
Her er det ca 1,3 meter dypt og propellen virvlet opp sand når vi koblet den til
Her er vi på tur ut av havna igjen, men vi ser på kartet at det kunne trengtes en molo for å få til en god havn her
Fra utseglinga mot nordvest ser vi rett til Nordøyan, huset vi ser er fyret i Nordøyan
En skarv som prøver å lette fra sjøen, men den gav opp til slutt og dykket i stedet. Skarven trenger veldig lang utflyvningsrampe for å komme seg opp i lufta
Fra Sørøyan ble det en rask tur inn Langsundet til Austafjord for bunkring før vi begav oss ut på Folda igjen
En flott dag å seile i dorgefart – uten å ha ut dorga
Passering Grinna Fyr
Ved Flotra la vi stilt for å prøve fiskelykken uten særlig hell. Mens vi lå der fløy kystvakta forbi
Kjedelig å fiske når en ikke får fisk
Inne i Brakstasundet fikk vi et par småtorsker og denne merkelige skapningen her. Den var helt gjennomsiktig, så vi kunne se både beingrinda og mageinnholdet
Vi har fått en del tips om det dette er en glassvar og det kan nok stemme iflg. det vi kunne finne på nettet. Den ble fotografert og kastet ut igjen, tror ikke dette er matfisk.
Her inspiserer vi den nye båthavna på Brakstad
Før vi avsluttet ferien ble det en natt på Brakstad og et par netter i Fosnesvågen, før vi tilbragte den siste natta i hjemmehavna
Solnedgang over prestegården på Fosnes
Amica II ved gjestekaia i Fosnesvågen
Selv om det ble lite godvær og mye regn og vind på oss i ferien har vi kost oss i båten og kostholdet ombord er slettes ikke noe å klage på. Omniastekt egg og bacon til frokost er en flott start på dagen
Ferske reker ble det også flere ganger i løpet av de tre ukene vi var på tur
Det ble ikke mange restaurantbesøk, men bakt kveite på 64 Grader Nord ble en høydare
Pastasalat i suppegryta falt også i smak
Men suppegryta skal nå brukes til suppe og helst Amicas fiskesuppe
Men gullet befant seg selvfølgelig hjemme 🙂
Selv om ferien værmessig ikke ble slik vi håpet på, har vi hatt en fin ferie og mange fine naturopplevelser. Bare å kose seg ombord med en god bok, strikketøyet eller bare å se på naturen rundt oss er også balsam for kropp og sjel og opplading til å ta fatt på hverdagen igjen.