17.06-19.06 2011 Hurtigruta

Egentlig var vi ganske opptatt denne helga og hadde gitt opp å få til noen båttur, men da arbeidsdagen var over på fredag, var det et nydelig vær og vi klarte ikke å motstå fristelsen. Vi bunkret litt mat og fyllte dieseltanken og kastet loss.

Vi seg sakte ut fra havna på Seierstad og satte kursen mot Brakstad. Det sier litt om farten, at vi ble innehentet og forbikjørt av Siglurd.

Hm, ikke bra :nonod: Vi må nok ha ny vimpel, denne er jo en skam.

Det var flere som hadde funnet veien til Brakstad og det ble til at noen av oss samlet oss ombord i Straumingen, som var bebodd i helga. Etterhvert ble det en tur opp på Pøbben også, noen av oss for en :cheers: mens andre for å hjelpe pøbbertene litt.

Det ble ei rolig natt og vi koste oss med frokosten og slappet av ved kaia på lørdags morgen. Så ventet imidlertid familiære oppgaver for vårt vedkommende og vi dro hjem for å feire familiens eldste, som fylte 90 Selskapet ble imidlertid avsluttet ganske tidlig på lørdag kvelden.

Vi fant ut at dersom vi raskest mulig begav oss over Folla og mot Nærøysundet, kunne vi klare å møte hurtigruta Nordnorge på tur inn til Rørvik.

I Nærøysundet vrimlet det av båter rundt hurtigruta. De fire gubbene i denne småbåten, som var ute på fisketur, ble nok noe forundret over all trafikken, men fisket rolig videre. Jeg klarte imidlertid ikke å se hva som skjedde med dem da «reia» av båter passerte.

Vi hang oss på ved siden av hurtigruta og ble med en stund, men etterhvert som vi nærmet oss Nærøysundbrua og det ble smalere, ble rederinnen feig og kommanderte retrett. Vi rakk imidlertid en liten TV opptreden før vi gav opp. I noen få sekunder var det mulig å se Amica II, dersom vi visste hvor vi skulle se etter henne. Vi dro oss ut av «reia» og ventet til de var passert, før vi fortsatte inn til Rørvik. De holdt ganske stor fart og jeg syntes det ble litt skummelt med masse hekkbølger og småbåter som krysset foran de andre båtene og vinglet fram og tilbake i rekkene.

Da Nordnorge var kommet til kai, ble det underholdning på kaia og fyverkeri og røykbomber fra båtene som lå utenfor kaia.

Etterhvert kom også sørgående Nordstjernen, en av de gamle gode traverne. De måtte be om rom for å komme til kai på VHF’en, for det var så tett med båter utenfor kaia. Det ble sagt på TV’n at mannskapet på brua på Nordnorge hadde tellt 130 båter som fulgte dem inn Nærøysundet og det kom nok til ganske mange flere ved ankomst Rørvik.

På kaia stod det flere tusen mennesker og det var pyntet med flaggborg heist opp i ei kran. Mens vi lå på Rørvik fikk vi melding fra Jupiter om at de hadde fine forhold i Fosnesvågen, så da hurtigrutene forlot kaia i Rørvik begav vi oss hjemover igjen.

Ved ankomst Fosnesvågen fant vi Jupiter, Success og Inger der, og rederne hadde allerde startet med ankerdrammen. Ettersom vi fikk god hjelp med førtøyningen, måtte rederiet Amica også spandere ankerdram eller kankje fortøyningsrdam er en bedre betegnelse på «fenomenet»

Sommerkvelden var lys og vakker og etterhvert kom også sola så vidt over horisonten i nordøst før vi inntok rederlugarene i våre respektive båter.

Ingen sure miner neste morgen selv om det ble litt sent, etter frokost var det fotballkamp, som matrosene selvfølgelig vant suverten over fossilene.

Havna i Fosnesvågen er riktig så idyllisk og et lite eldorado for fiskeglade matroser. Det er til og med ei lita badestrand like ved havna.

For oss forssilene er det godt tilrettelagt for «slaraffenliv» ved strandkanten.

Midt på dagen forlot vi havna i Fosnesvågen. De andre båtene begav seg hjemover, mens Amica II dro til Brakstad. Vi tilberedte middagen på Brakstad og bevilget oss ei laaang middagshvil før det ble planleggingsmøte for Kystlagets tur til landsstevnet i Egersund med MK Straumingen.

Så endelig utpå kvelden bars det hjemmover for å invitere svigers på feiring av rederinnens bursdag med kaffe og kaker på verandaen. Litt sent kanskje og invitere gjester når det nærmer seg midnatt en søndagskveld, men de aksepterte i alle fall invitasjonen, selv om de sikkert hadde sine tanker om det :saint: Vi fikk nå i alle fall ei riktig så flott helg på sjøen.

Ella og Geir