Årets første båthelg 12.08.-15.08.22

Først en takk til Nils Ivar for fine ord om Amicas blogg. Hyggelig at noen har glede av å lese mine skriblerier.

Den første uke hjemme i båthavna ble brukt til å vaske og klargjøre båten. Det vil si rederen vasket og rederinnen kommanderte og pekte. Vasking i båt med en hånd er ikke så enkelt. Men jeg klarte da å fylle opp de nyvaskede skapene. Ble egentlig ganske overrasket over hva vi hadde fått plass for i Amica II. Selv om skapene i den nye Amica ble ganske fulle, har vi masse ting og tang av utstyret fra Amica II som vi ikke fikk plass for.

Vasking utside båt

Vi skiftet putene i salongen fra stoff til skinn, for å ta hjem stoffputene for å rense. Begge putesettene var hele og så fine ut. I det hele tatt er det utrolig at båten er 20 år gammel. Den har ikke mange sår og bruksmerker hverken ute eller inne. Den har en del merker etter søl fra rens av teak på bakdekk og plattform, men det ser ut som det meste av det lar seg fjerne. Det får vi ta etter hvert.

Fredag kveld etter arbeidstid flyttet vi ombord etter å ha fylt opp vanntank og kjøleskap. Kursen gikk selvfølgelig til Brakstad. Vi måtte tilbake allerede lørdag midt på dagen for å delta i Familieselskap, men søndag morgen var vi på tur igjen.

Med kurs for Brakstad fredag kveld
Kvelden ble tilbragt på pøbben fram til solnedgang
Første frokost ombord i Amica
Søndag morgen dro vi hjemmefra før frokost og utrolig nok var været så fint at vi avduket pjolterdekket før vi tok frokosten. Vi hadde ikke trodd vi skulle få prøvd flybridgen denne sommeren
Vi kruset rundt i nærområdet, Indre Folda, hele dagen og bare koste oss i solen. Jammen måtte vi fram med solkremen også
På ettermiddagen la vi til ved gjestekaia ved Pøbben, der det ble middag og en tur på Pøbben.
Senere på kvelden forflyttet vi oss til den indre kaia i Brakstad Hamn der kunne vi nyte en times tid på Pjolterdekket mens sola gikk ned
Mandag morgen kom med samme gode været og rederen ble servert frokost på flybridgen før vi kastet loss. I bakgrunn ser vi Pøbben og gjestekaia.
Sånne dager har vi jammen ikke hatt mange av i sommer
Rederinnen måtte også prøve seg ved roret
Det ble varmere og varmere utover dagen og det ble behov for å lufte tærne og leske sin tørre strupe med en Munkholm
På tur hjemover i kveldinga ble vi passert av en kjenning. Amica II har skiftet eier igjen og er på tur til sin nye hjemmehavn på Spillum – gratulerer til de nye eierne:)

Den utvidende båthelga var over mandag kveld og rederinnen skal jobbe noen dager før vi igjen får ei ny oppdelt båthelg med familieselskap på lørdagskvelden.

Rederen vil vel bruke ukedagene til å innhente tilbud på navigasjonsutstyr, slik at vi føler oss litt tryggere når vi ferdes i områder der vi ikke er lommekjent. Vi trives bedre med fastmontert plotter enn med iPad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *