Båthelg 19.08.22-21.08.22

Etter en begredelig sommer med regn og vind, har vi nå blitt begunstiget med 2 helger på rad med flott båtvær og da må vi selvfølgelig prøve å ta igjen for måneder uten båt.

Planen var egentlig å kjøre forbi Brakstad denne gangen, men så havnet vi der likevel. Vi måtte hjem allerede på lørdag, så vi kunne ikke dra så langt. Vi nøt ettermiddagssola på badeplattformen.
Amica soler seg også
Etter hvert kom det flere båter til og vi fikk til og med selskap av en av samme arten, den var bare litt nyere og blankere enn vår Amica. Hun er ikke akkurat nypolert, men vi får nok vente med poleringen til våren
Høsten med mørke kvelder nærmer seg med stormskritt og det er koselig med tente lys ombord. Det er fint at det finnes så mange fine lamper med falske levende lys, så slipper vi åpen flamme, som soter, for å gjøre det trivelig ombord
På land var det også trivelig med tente lys i teltet. Det er etter hvert blir mer populært å sitte i teltet enn inne på selve Pøbben. Teltet har store vinduer med utsikt mot havet og solnedgangen.
Også lørdag morgen var værgudene i godlage og vi kunne nyte speilblank sjø på turen tilbake til hjemmehavna. Vel hjemme kunne vi for første gang i vårt båtliv nyte en innendørs dusj. I tidligere båter har vi måttet stå på badeplattformen og dusje.
Så er det duket for sensommerfest arrangert av rederne til nabobåt i havna, Athene. De hadde begge runddag mens Coronaen herjet, så de inviterte famile og venner til feiring på etterskudd.

Etter endt feiring dro vi tilbake til Amica for å sove.

Selv om vi har »ny» båt, er vanene de samme som tidligere. På morgenen må det brygges en kopp med kaffe og en med te.

Denne morgenen ble frokosten inntatt på flybridgen i godværet.

Det er ikke ofte at hjemmehavna vår er så godt besøkt, men desto hyggeligere. Det er trivelig å kunne slå av en prat med mannskapet på nabobåten, når en kommer ut på morgenen.
Lørdag ettermiddag benyttet vi anledningen til en liten dåp før vi dro i selskap. Som seg hør og bør ble den feiret med litt godt i glasset. Ettersom det var så fullt i havna og båtene lå så tett, fikk vi ikke avbildet det nye navneskiltet før etter at nabobåtene, hadde dratt.
Midt på dagen tok vi en tur til Salsnes for å hilse på lettmatrosene. På tilbaketuren ble middagen tilberedt og inntatt, før vi avsluttet båthelga.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *