21.08-28.08 2023 En annerledes båtferie i rederiet Amica – del 2

I Llangollen tok vi oss tid til litt sightseeing. Først ble det et besøk på Castell Dinas Brân, ruinene av en borg fra jernalderen som ligger på en «hill» like ovenfor byen.

Nåtiden sett gjennom fortiden. Her har Lisa fått til et skikkelig blinkskudd

Spesiell oppbygging av fjellene rundt. Vi valgte å ta en annen vei ned fra høyden med borgruinene. Turen ble nok litt lenger enn vi hadde sett for oss, men vi vi fikk sett oss litt om og fikk i tillegg litt trim.

Typisk Walisisk landskap med slake grønne skråninger.

Neste morgen tok vi turen opp til Horseshoe Falls. Vår inspirasjon for turen var jo «Med kjærlighet for kanaler» med Timothy og Prunella og de besøkte også Llangollenkanalens utspring, så da måtte jo vi også dit.

Her var kanalen for grunn for larken, så her måtte vi ta beina fatt.

Ikke godt å se hvor rota på eika slutter og berget begynner her

Her er vi fremme ved Horseshoe Falls, der elva Dee deler seg. Den rolige delen ledes inn i kanalen, mens resten av vannet kaster seg nedover strykene mot Llangollen.

River Dee

Litt souvenirshopping i Llangollen

Etter shoppingen er vi klare for returen til Witchurch. Det betyr at vi får oppleve kanalen, tunellene, bruene, slusene og akveduktene en gang til. Vi hadde absolutt ikke noe i mot dette, men det blir kanskje ikke så spennende å få akkurat de samme bildene en gang til, så her slenger jeg bare inn noen få bilder fra returen.

Pontecysylte akvedukt

Chirk Tunell

Chirk akvedukt

Tilbake i England

Slusing nedover

Dagens sluseskipper Lisa, har fått larken på plass inne i slusa og Ella og John er slusevakter og fotografer

Trippel parkering, likevel var det god plass for oss å passere

Like ved Ellesmere marina fikk vi besøk av en hel svanefamilie

Full aktivitet i byssa, snart er middagen klar

Kveldsstemning ved beachhuset ved Ellesmere marina

Idyllisk

Her er vi også trippelparkert. Siste kvelden før vi skulle levere fra oss båten valgte vi å tilbringe i Whitchuch marina.

Rosenborgkamp på båtens TV, eneste TV-kvelden ombord, jammen synes jeg å huske at det ble seier også.

Hele 6 båter skulle klargjøres neste morgen for ny utleie, så mandags morgen var hektiske timer for mannskapene på marinaen.

Administrasjonsbygget i Whitchurch marina

Her er alle opplysninger som trenges for informasjon og båtleie.

Vi hadde en helt super uke på Llangollen-kanalen, noe som frister til gjentakelse, kanskje på en annen kanal neste gang. Båten var utrolig flott, kanalen og naturen var flott og folkene på Whitchurch marina var virkelig profesjonelle, så dette er noe vi virkelig kan anbefale. Vi har så absolutt pådratt oss «Kjærlighet for kanaler»

Vi var kanskje ikke like fornøyde med det reiseselskapet i Norge, som vi booket turen gjennom, men det er en annen sak. Det hadde kanskje vært like enkelt å ordne alt selv, men som de bøndene fra landsbygda i Namdalen vi er, tenkte vi at det var best å overlate slikt til et profesjonelt reisebyrå.

Ella med litt fotohjelp av Geir, Lisa og John

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *