03.07-05.07 2020 – Lettmatros på tur

Endelig var dagen kommet da 2. lettmatros kunne mønstre på Amica 2 for å være med på tokt helt uten søsken og foreldre.

Gjett om hun var fornøyd da hun inntok copilotsetet

Første etappe gikk fra Salsnes til Fosnesvågen, der det ble servering av middag og selvfølgelig dessert.

Is til dessert

Det ble litt regn utover kvelden og dårlige forhold for uteliv, så vi ble sittende inne å kose oss. Lettmatrosen begynte tidlig å ymte frempå om at køya hennes snart mått klargjøres, for hun var litt trett. Hun syntes besteforeldrene var litt for ivrige til å dra ut tiden og kunne gjerne tekt seg å køye allerede ved 19-tiden. Det var jo det å sove i båten som var det mest spennende med turen.

Omsider kunne hun installere seg i forkøya og trekke for og stenge gamlingene ute

Det tok vel ca. en halv time fra vi var ferdig med kveldslesing og til at vi hørte snorking fra framkøya, så det ser ikke ut som hun har problemer med å sove i båt i alle fall. Klukkinga i skroget ble ikke kommentert i det hele tatt.

Regnet fortsatte utover kvelden og etter hvert kom sola også fram og da fikk vi en vakker regnbue

Lørdagen startet allerede ved 6.30-tiden, men vi klarte å hale det ut vel en time før vi forlot køya. Noen av oss litt mer opplagt enn andre.

Badetemperaturen måtte selvfølgelig testes, men det ble egentlig ganske fort slutt på maset om bading.

Lørdagen bød på iskald vind fra nord og vi bestemte oss for å sette kursen over Folda til Rørvik. Der ble det shopping og familiebesøk,før vi fant vegen tilbake til båten.

Vi lå fortøyd på gjestekaia til redningsskøyta, og der pleier også politibåten å ligge så utpå ettermiddagen fikk vi først besøk av politiet, som spanderte lakrisbåter. Når rederen gikk opp i redningsskøytebua for å betale kaiavgifta, fikk han medsendt Eliaseffekter til lettmatrosen.

Meget fornøyd med de medsendte effektene fra mannskapet på redningsskjøyta Harald V. Solbriller og solhatt med Eliasmerke på.
Så er det på tide å vende nesen hjemover og vende ryggen til Harald V
På tur over Folda og snart i Abelvær, med lettmatrosen ved roret

Selv om hun gledet seg til å komme hjem og møte brødrene sine, tror jeg lettmatrosen var fornøyd med båthelga. Bare synd det var litt for urolige vindforhold for å fiske fra båten. Hun hadde jo gledet seg til å fiske og spise selvfisket fisk, men det får bli en annen gang. Vi regner med hun ser råd for å mønstre på Amica II ved en senere anledning også.

Ella

Én kommentar til “03.07-05.07 2020 – Lettmatros på tur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *