Tirsdag 26.07.05

20.45 Etterfylte ca 1l motorolje og gikk på sakte til vi hadde passert Skjærvika (ca. 15 min) da ble det et smell og vi mista fremdrifta. Måtte tilkalle bergingshelp fra PB Bølgen. Han slepa oss hjem til bøya og der får skuta ligge til rederen kommer hjem.
TT3418

I ettertid kan det fortelles at matrosen og rederinnen tok kontakt med onkel/lillebror Trond Harald på telefon for å beskrive elendigheita. Vi trodde kanskje det var giret som var røket, men han antydet at det kanskje kunne være dempelata. Med kyndig veiledning på telefon og mye svetting og litt bannskap :discuss: fikk matrosen med mor sin hjelp skrudd ut giret med dempelata. Dette ble tatt med til Rørvik og mekanikerens misstanke ble bekreftet. Vi fikk bestillt ny dempeplate som ankom rederiet innen rederen kom hjem fra jobb i på Haltenbanken, så da fikk han ta jobben med å sette sammen delene igjen.

Ella Skjærvik