Dagens betraktninger

Amica ligger ennå under presenningen sin ved garasjeveggen, og vi kan vel ikke håpe å få henne på sjøen på ennå en måneds tid. Motoren står i garasjen og er nesten ferdig til innsetting, gjenstår bare å skifte ut et bend og noen kraner som skal skiftes ut med plugger. Perkinsen har gjennomgått en minioverhaling. Har skiftet alt av slanger og pakninger i håp om å få bukt med oljelekasjene. De siste delene ligger på postkontoret og venter på at gubben skal komme hjem fra jobb på Haltenbanken. Hadde egentlig tenkt at vi skulle jobbe intensivt med båten et par uker nå for å sette ut i midten av mai, men så viser det seg at gubben ble spurt om å jobbe et par uker for en tømrermester, så da blir det båtjobbing bare på kveldene. Må jo jobbe litt også dersom en skal ha noe å kjøpe deler og duppeditter for.

Foruten motoren har vi smurt teaken i doghouset med edelolje, videre skal vi montere elektrisk lensepumpe og skifte utløpsslangen fra septiktanken. Slangen mellom toalettet og tanken ble skiftet før fjorårets sesong, men vi synes ikke vi klarte å bli helt kvitt kloakklukta. Ellers gjenstår jo det vanlige arbeidet med vasking, rubbing og polering. Vi skarapet ned bunnsmøringen og la ny primer og selvpolerende bunnsmøring sist vår, så jeg er litt usikker på hvor mye som må gjøres under båten, det blir vel litt enklere å se når vi får den fram fra presenningen. Det må også noe vasking til innvendig. Motorrommet og kjølen må rengjøres skikkelig, etter alle oljelekasjene vi har hatt. Har også tenkt å vaske over hele lugaren og alle skott og kasser med klorvann for å ta knekken på evt. muggsopp, selv om vi ikke kan se noen antydning til slikt.

Som dere ser er det mye som gjenstår, før vi kan begynne å tenke på sjøsetting. Når jeg kikker på gradestokken er det kanskje greit vi befinner oss på land ennå. I dag er det 8 gr. og iskald vestlig vind her. Har såvidt begynt å tenke på å legge om til sommerdekk, det begynner vel snart å nærme seg en uke siden sist vi hadde snø nå. Blir litt misunnelig når jeg leser på baatpalssen om alle de flotte båtturene medlemmene sørpå har så tidlig på året.

Føste innlegget i bloggen min ble ganske langt, men jeg liker å skrive, så jeg vil nok komme tilbake med hyppige innlegg i tida framover. De fleste av dem vil kanskje ikke være så intessante for andre enn familien, men er det noen som vil komme med kommentarer er dere velkomne. Etterhvert går jeg ut fra at bloggen vil komme til å inneholde en del beretninger om båtturene utover sommeren.

Ella