Ukas oppdatering

Det er ikke blitt skrevet så mye denne uka, men rederen har tilbragt et par timer i garasjen sammen med den nye motoren sin hver dag, så litt må da blitt gjort. Har jeg forstått ham rett er han stort sett ferdig med demontering og opprensking og pussing. Han har også grunnet og klargjort for lakkering.

Her henger dlen på rekke og rad, noen er ferdig lakkert mens andre er bare grunnet

Ikke alt er helt ferdig ennå

Nå venter han imidlertid på deler fra Yanmar. Desverre er de ikke særlig raske til å sende de delene som er bestillt. Det er snart en måned siden de første delene ble bestillt fra Rørvik Marina nå, men de har fremdeles ikke fått noen deler ennå. Dette er vi ikke vant til. Når vi bestiller deler til Perkinsen kommer de etter noen få dager, selv om de må hentes fra England. Irriterende dersom dette skal være til hinder for at vi skal få skiftet motor før sesongen starter.

Vi har også så vidt kommet i gang med å skifte ut blandebatteriet i byssa. Vi må bare skifte en liten del av benkplata først, så det er vi i gang med. Har akkurat limt på pyntelista i forkanten på plata nå.

Her var det ikke helt rent.

Her er den nye plata på plass. Vi valgte å skifte ut bare en del av benkplata ettersom plata egenlig har samme farve som bordplatene både under kalesjen og i lugaren. Det var dessuten vanskelig å finne en plate i riktig tykkelse som var like fin på begge sider. Plata over oppvaskbalja skal jo snues og brukes på begge sidene. Denne biten fikk vi tak i på Hansvikfabrikken. det er samme sorten som de bruker til båtinnredninger. Vi måtte jukse litt for å få riktig tykkelse (18 mm).

Det nye batteriet

Ella