27.04.08 – Søndagsarbeid

Selv om det er søndag har hele rederiet vært i arbeid hele dagen.

Undertegnede og matrosen startet dagen med å renske og vaske opp oljesøl og rask i kjølen. Der var det mye interressant å finne. Det første vi fant var rederens båtbriller, som forsvant i fjor en gang, etterhvert kom også et par skruhjern og div. skruer og muttere fram. Først ble alt oljesølet vasket opp med en kost med en bleie tapet rundt, mener bestemt det var av typen Libero fra midt på 80 tallet 😉 Siden ble det vasket med glovarmt Zalovann, som ble pumpet ut etterhvert. Til slutt ble det skyllet med lunket vann, da var nemlig varmtvannstanken tom :headbang: .

Rederen jobbet med vinkelsliper og sveiseapparat for å få på plass nye fester for motoren.

Her er hele tre generasjoner i aksjon for å få ramma med de nye festene på plass. Det vise seg imidlertid at de nye festene ble for dype og tok ned i bunnen på båten, så den måtte ut igjen for ombygging.

Ombyggingen er gjort og ramma er kommet på plass. Neste utfordring blir å få motoren på plass i ramma.

Så får Yanmaren seg en prøvetur igjen.

Det ser imidlertid ikke helt bra ut. De bakerste labbene er litt for brede, så det er så vidt at motoren smetter ned i ramma.

Det er ikke så mye om å gjøre, men det hadde vært greit å kunne justere litt i forhold til akslingen. :headbang: Pr. nu ser det ut som nye og litt smalere motorlabber blir løsningen. Men så var det dette med bestilling av varer og ventetid da. Rederen er utålmodig, og vil ha mest mulig gjort før han drar på jobb på fredag.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *